ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ БІЛОКУРАКИНСЬКОГО РАЙОНУ!

Фахівцями відділу статистики у Білокуракинському районі протягом останніх 15 років проводяться обстеження умов життя домогосподарств (сімей) (далі УЖД), економічної активності (далі ЕАН) та сільськогосподарської діяльності (далі СГД) населення району. Основними напрямками даної роботи є отримання об'єктивної інформації стосовно життєвого рівня домогосподарств (сімей), яка в подальшому використовується для визначення прожиткового мінімуму встановлення розміру мінімальної заробітної плати, визначення розміру споживчого кошика, для розробки програм соціального захисту населення.
Обстеження були запроваджені з 01 січня 1999 року відповідно до Програми реформування державної статистики на період до 2002 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 27 червня 1998 року №971, та на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 02 листопада 1998 року №1725 «Про проведення обстеження умов життя у домогосподарствах». Упровадження цього дослідження відбулося за підтримки Світового банку та інших міжнародних організацій.
У 2004 році такі о ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 331 | Додав: USERNAME | Дата: 17.11.2018 | Коментарі (0)

Тарасенко Марія Олексіївна, с. ШовкунівкаУ селі Шовкунівка по вулиці Торговій проживає чарівна жінка-трудівниця - 75-річна Марія Олексіївна Тарасенко, яка народилась 27 березня 1943 року та відома в окрузі як гарна господиня і знана в минулому як передова доярка. За словами її сусідки, це жінка, яку знає і шанує все село.
Був час, коли прізвище Марії Олексіївни не сходило зі сторінок місцевих газет, писали про неї як про передову тваринницю колгоспу «Зоря». Скрізь вона встигала все зробити до ладу. Виплекала двох доньок і двох синів, створювала затишок в оселі, обробляла город, а довгими зимовими вечорами вишивала: рушники, серветки, наволочки та ще й знаходила час для громадської роботи. При цьому Марія Олексіївна ніколи нічого не відкладала на завтра. Ця гарна риса зберіглася в літньої жінки до сьогодні. В роботі завжди на¬магалася дати пораду молодим дояркам і свинаркам, вони до неї зверталися, як ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 347 | Додав: USERNAME | Дата: 17.11.2018 | Коментарі (0)

Національна агропромислова група Agricom Group, яка обробляє землі Марківського, Новопсковського, Троїцького та Білокуракинського районів Луганської області, що об'єднані в Білокуракинський територіальний кластер, де директором є Станіслав Стешенко, вже завершив збиральну кампанію-2018. Також до складу Agricom Group входять і підприємства на Чернігівщині, Житомирщині і в місті Києві, де розташований Головний офіс. Слід зазначити, що ключовими бізнес-напрямками діяльності компанії є: рослинництво, зберігання зернових та олійних культур, виробництво і торгівля крупами, пластівцями і т.д. Група включає в себе успішні підприємства, а на території Луганщини це: «Прогрес», «Партнер», «Оріон», «Зоря» та «Закотницьке» - визнані лідери своїх ринків, що володіють значним технологічним потенціалом і кваліфікованим персоналом.
Так як працівники вищезазначених підприємств вчасно провели посівну кампанію, внесли добрива, тому й отримали досить високі результати урожайності. Збір врожаю зернових культур проведено на загальній площі 7900 га. Зокрема, вже зібрано: озимої пшениці на площі 7300 га з ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 373 | Додав: USERNAME | Дата: 17.11.2018 | Коментарі (0)

Опустіли поля, птахи відлетіли у вирій. Прийшла осінь з тишею та золотим листям. Завершилися сільськогосподарські роботи, зібрано врожай. Підводять підсумки аграрії. Робота на землі завжди була почесною, тому що без золотих зерняток пшениці не може існувати людство. «Хлібороби» - так народ називає тих людей, які вирощують хліб. Завжди славилося село Павлівка людьми, відданими своїй професії.
Змінюється покоління та залишається незмінною їх любов до землі. Сьогоднішні працівники агропромислового сектору - це нова формація з новими формами господарювання. Вони не стоять осторонь від сільського життя. Багато добрих справ на рахунку фермерів та керівників агроформувань. Без їхньої допомоги не залишаються й учні Павлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Із року в рік допомагають школі: депутат районної ради Д.І.Козленко, В.Д.Лукавенко, В.В.Єресковський, В.В.Вітер, В.Г.Лавренко, М.М.Кошеленко, В.М.Сагайдак у підготовці до нового навчального року, в організації поїздок учнів на спортивні змагання та фестивалі, в обслуговуванні території, в проведенні новорічних свят та інших добрих справах. У жовтні відбулася особлива подія: до нашої школи приїздили ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 345 | Додав: USERNAME | Дата: 17.11.2018 | Коментарі (0)

Мехдояр зі стажем. Світличний Іван Антонович, ПаньківкаКожен населений пункт має своїх видатних, працелюбних людей. У селі Паньківка одним з таких є Іван Антонович Світличний, який все своє життя пропрацював в колгоспі «Перемога». Народився він 2 травня 1935 року в селі Паньківка. Після служби в армії навчався в місті Краснодон (Луганська обл.) за спеціальністю «Комбайнер». Потім приїхав до рідного села і почав працювати комбайнером в колгоспі «Перемога», після 8 років стажу роботи в 1964 році почав обіймати посаду мехдояра в цьому ж колгоспі.
Одружений на прекрасній жінці Марії, яка працювала в колгоспі дояркою. Разом виховують 5 діточок. Зараз Іван Антонович знаходиться на заслуженому відпочинку, але без діла сидіти він не може. Тому весь вільний час присвячує своїй пасіці.
Саме завдяки таким працелюбним людям у нашій країні розвиток сільського господарства майже в усі часи знаходилося на досить високому рівні.

... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 336 | Додав: USERNAME | Дата: 17.11.2018 | Коментарі (0)

Вінник Марія Гордіївна, Білокураикнський район, с.Лубянка, фотоНапередодні Дня працівника сільського господарства свій День народження відзначає колишній головний бухгалтер з 40-річним стажем в сільськогосподарській галузі Марія Гордіївна Вінник. Народилася вона в с. Луб’янка 15 листопада 1938 року. Закінчила 7 класів Луб’янської ЗОШ, а потім навчалась в Білокуракинській ЗОШ №1. Після школи вступила до Сватівської півторарічної школи бухгалтерів. Розпочала свою трудову діяльність у колгоспі імені Тімірязєва на посаді обліковця молочно-товарної ферми, потім в цьому ж колгоспі працювала касиром. У 1958 році колгосп імені Тимірязєва приєднали до колгоспу імені Леніна в Олексїївці. Він об’єднав 663 двори, 889 працездатних чоловік та 10323 га землі, головою став Костянтин Пилипович Ільченко. У 1963 році колгосп перейменували на «Шлях Леніна». За час існування колгоспу його керівниками були: 1950-1955 рр. - Жа ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 407 | Додав: USERNAME | Дата: 17.11.2018 | Коментарі (0)

Хочеться розповісти про одну чудову жінку, нашу землячку Галину Єгорівну Перепічай. Народилася вона 6 травня 1943 року в родині колгоспників в селі Павлівка. В сім'ї, крім Галини Єгорівни, було ще двоє синів. І батьки змалечку привчали своїх дітей до праці та любові до рідного краю. У1950 році Галина Єгорівна пішла до першого класу і протягом десяти років навчання проявляла себе здібною до науки дівчиною. З відповідальністю ставилася до уроків і вчителів. По закінченню школи одразу пішла працювати на ферму - дояркою.
Попрацювавши два роки в МТФ у селі Павлівка, Галина Єгорівна познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком - Іллею Павловичем, який працював трактористом в селі Шовкунівка. Молодий, завзятий хлопець закохався в чорняву, карооку дівчину. І в лютому 1963 року одружилися. Галина Єгорівна переїхала до рідного села її чоловіка. В березні перейшла працювати до МТФ колгоспу «Зоря» - дояркою. Після народження сина-первістка через місяць одразу вийшла працювати. Свою роботу виконувала якісно і совісно. У 1968 році народився другий син. Батьки з дитинства виховували своїх дітей у любові. Привчали їх до праці на землі і поваги до ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 318 | Додав: USERNAME | Дата: 17.11.2018 | Коментарі (0)

Аграрна галузь сьогодні - це та сфера, на якій тримається не тільки Білокуракинський район, Луганська область, а й вся Україна. Саме вона забезпечує найбільші надходження до бюджету від виробництва та реалізації продукції, створює тисячі робочих місць. Аграрії тримають на своїх плечах українське село.
Згідно Указу Президента України від 07.10.1993 року щорічно в третю неділю листопада відзначається День працівника сільського господарства. Це свято всенародне, адже від результатів праці всіх, хто присвятив себе цій нелегкій, але такій важливій галузі залежить здоров'я, добробут та достаток людей. В усі часи ця праця була в пошані, а людей, доля яких пов'язана з мистецтвом сіяти і вирощувати хліб, виробляти цінну і якісну продукцію тваринництва, по праву називають годувальниками. Білокуракинщина - край славетний землеробськими традиціями, щирими та працьовитими людьми, які виконують високий обов'язок щодо формування продовольчого потенціалу держави, і наші невтомні сільські трударі щоденною кропіткою працею роблять вагомий внесок у зміцнення економіки регіону, покращення добробуту її жителів, забезпечують стабільне зростання агропроми ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 306 | Додав: USERNAME | Дата: 17.11.2018 | Коментарі (0)

У 2018 році державною службою зайнятості введений в експлуатацію новий веб-сайт «Єдине соціальне середовище зайнятості». Однією з переваг нового сайту є «Електронний кабінет роботодавця».
«Електронний кабінет роботодавця» - це сервіс з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, зорієнтований, насамперед, на скорочення витрат часу для відвідування центру зайнятості та підвищення рівня взаємодії роботодавців зі службою зайнятості. Це персональне автоматизоване робоче місце, доступ до якого роботодавець може отримувати за допомогою комп'ютеру, підключеного до мережі Інтернет, а також з мобільного телефону.
У «Електронному кабінеті» керівники установ, підприємств та організацій, фізичні особи-підприємці або представники їх кадрових служб мають можливість переглянути актуальність реквізитів свого підприємства, що містяться у базі служби зайнятості, стан укомплектування заявлених вакансій, кількість направлених центром зайнятості претендентів на роботу, договори на організацію громадських робіт та працевлаштування після професійного навчання, здійснити добір працівників, шл ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 344 | Додав: USERNAME | Дата: 17.11.2018 | Коментарі (0)

Громада – це маленька держава в великій державі Україна. Для того, щоб мати достатній соціальний, економічний та екологічний розвиток, треба мобілізувати місцеву громаду навколо пріоритетних завдань розвитку території ради. Перспектива та потенціал процесу громад вже приносить свої дивіденди на території всієї України. Білокуракинська ОТГ зробила чимало за роки існування, а заплановано ще більше. Нещодавно було завершено поточний ремонт клубу «Світанок». Там була здійснена заміна 3-х вікон на металопластикові, замінено вхідні двері, відремонтовано коридор, внутрішні приміщення, фасад будівлі та вхідні східці. Цей досить великий обсяг робіт виконали працівники з благо¬устрою: Ольга Пікуза, Любов Варченко. Людмила Двохіменна, Тетяна Пікуза, Надія Гороховацька, Євген Зінченко, Віталій Ко¬робков, Валерій Стасюк, Сергій Гороховацький, Інна Лавренко, Ольга Тимофєєва та завідуючий клубом Олександр Малик.
Тож Білокуракинська ОТГ своїми маленькими та шляхетними справами йде до спільної мети - зробити громаду найпрекраснішим куточком в районі.

За матеріалами "Життя Білокуракинщин ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 279 | Додав: USERNAME | Дата: 17.11.2018 | Коментарі (0)

Днями під головуванням першого заступника голови Білокуракинської районної державної адміністрації, голови районної призовної комісії Сергія Щебетенка відбулося засідання районної призовної комісії. Також в засіданні взяли участь члени комісії: військовий комісар Білокуракинсько-Троїцького ОРВК, майор Едуард Кострицький, заступник начальника Білокуракинського ВП ГУНП у Луганській області Сергій Шиленко, в.о. начальника відділу освіти Білокуракинської райдержадміністрації Людмила Бончужна, завідуюча сектором соціальної роботи Білокуракинської селищної ради Вікторія Ромасюк та лікар, який організовує роботу медичної комісії, Василь Гнатенко.
Нагадаємо, що відповідно до Указу Президента України призов громадян України на строкову військову службу починається 1 жовтня 2018 року та триватиме до 31 грудня 2018 року. Громадянам України, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 20 років та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призова на стройову військову службу, мають прибути на призовну дільницю.
У ході засідання було обговорено питання ведення військового обліку призовників ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 351 | Додав: USERNAME | Дата: 17.11.2018 | Коментарі (0)

Щорічно Луганський обласний та базові центри зайнятості допомагають роботодавцям навчати робітників, які забезпечать теплом домівки, установи й організації.
Цієї осені за кошти Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття у Луганській області пройшли професійне навчання 17 зареєстрованих безробітних за професією «Машиніст (кочегар) котелень». Також вони підвищили кваліфікацію на курсах «Безпечні методи та прийоми обслуговування обладнання котельні» й «Обслуговування обладнання котелень». Професійне навчання проводилось на базі ТОВ «Луганський навчально-курсовий комбінат» та у ВП «Луганський державний обласний навчальний центр підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів АПК Луганського національного аграрного університету».
З удосконаленням опалювального обладнання та застосуванням нових видів палива все більшого значення набувають сучасні знання. Так, машиніст (кочегар) котелень повинен знати будову, принцип роботи й технічні характеристики котла і допоміжного устаткування; теплові схеми котельної установки, технологічни ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 288 | Додав: USERNAME | Дата: 17.11.2018 | Коментарі (0)