Голова Білокуракинської райдержадміністрації Сергій Іванюченко, голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик та начальник відділу освіти Білокуракинської селищної ради Любов Зубкова завітали до Нещеретівської ЗОШ аби привітати художника-аматора Білокуракинщини Володимира Дубового, який працює в школі вчителем географії. Радо почесних гостей на порозі навчального закладу зустрічала директор Нещеретівської ЗОШ Тетяна Чумак.
На урочистій лінійці були присутні всі учні школи, вони оплесками вітали іменинника та вигукували: «З Днем народження!» Почесні гості привітали Володимира Миколайовича з ювілейним Днем народження та вручили подяку від райдержадміністрації та Білокуракинської громади за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток культури і популяризацію народного мистецтва, активну участь у культурно-мистецьких заходах району.
Володимир Дубовий народився в с. Парна Красноярського краю 19 жовтня 1968 року. У 3 роки разом із сім’єю переїхав до с. Нещеретове Білокуракинського району. Після закінчення місцевої школи вступив до училища, де отримав диплом за спеціальністю «Декоратор-оформлюва ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 374 | Додав: USERNAME | Дата: 10.11.2018 | Коментарі (0)

У першу неділю листопада в Україні відзначають День працівника соціальної сфери. З нагоди цього свята в актовій залі райдержадміністрації відбулися урочистості, де ведучою була Ніна Леніна. Так, у цей день з найщирішими вітаннями з нагоди професійного свята голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко звернувся до працівників соціальних служб району, зокрема, управління соціального захисту населення, районного центру зайнятості, управління Пенсійного фонду, районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді, територіального центру соціального обслуговування населення та інших служб: «Ваша праця сповнена гуманізму, милосердя, тепла. Усі ви небайдужі до людських проблем, завжди відкриті для спілкування з тими, хто потребує допомоги. Бажаю вам процвітання, терпіння та наснаги у роботі. Зі святом вас, шановні працівники соціальної сфери!» До його слів приєднався також голова районної ради Костянтин Бондаренко, який побажав міцного здоров’я, щастя, благополуччя та невичерпної життєвої енергії.
Це свято є свідченням високої оцінки державою ролі працівників, які щодня забезпечують реалізацію державної політики з питань ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 324 | Додав: USERNAME | Дата: 10.11.2018 | Коментарі (0)

В Білокуракине провели футбольний турнір на честь головного тренера збірної по футболу "Луганської Народної Республіки" Анатолія Куксова! Організаторами даного турніру виступили голова Білокуракинської райдержадміністрації Сергій Іванюченко та голова селищної ради Сергій Сірик. Співпраця білокуракинської районної влади з "ЛНР" продовжується і поступово поглиблюється...

Днями в дитячо-юнацькій спортивній школі смт Білокуракине відбувся турнір з міні-футболу на честь бронзового призера Олімпійських ігор 1972 року в місті Мюнхені (Німеччина) Анатолія Куксова (нині тренер збірної «ЛНР» по футболу). У змаганнях взяли участь кращі футболісти трьох районів: Новоайдарського, Білокуракинського районів Луганської області та Бродівського району Львівської області.
На початку змагань учасників турніру привітали голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик, голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко, президент юнацької футбольної ліги Луганської області Олександр Федотов та представник Луганського обласного відділення національного Олімпійського комітету Сергій Шакун. Почесні гості п ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 354 | Додав: USERNAME | Дата: 10.11.2018 | Коментарі (0)

На спортивному майданчику зі штучним покриттям Білокуракинської ЗОШ №2 проходив турнір з футзалу серед школярів 6-9 класів. Перед початком змагань виступив головний спеціаліст з питань молоді та спорту РДА М.Я.Пономаренко, який привітав учасників та побажав перемог. У змаганнях взяли участь 10 команд шкіл району: ДЮСШ, Білокуракинської ЗОШ №2, Нещеретівської ЗОШ, Просторівської ЗОШ, Павлівської ЗОШ, Дем’янівської ЗОШ, Лизинської ЗОШ, Шапарівської ЗОШ, Солідарненської ЗОШ та жіноча команда «Кобра».
Серед ЗОШ І-ІІІ ступенів перше місце зайняли спортсмени ДЮСШ (тренер Олександр Шестак), друге місце - Нещеретівської ЗОШ (тренер Олександр Мартиненко), третє місце - Білокуракинської ЗОШ №2 (тренер Олександр Зеленський).
Серед ЗОШ І-ІІ ступенів перше місце зайняли спортсмени Дем'янівської ЗОШ (тренер Юрій Марченко), друге місце - Лизинської ЗОШ (тренер Віталій Хмеленко), третє місце - Шапарівської ЗОШ (тренер Олег Марченко).
Кращими спортсменами турніру стали: Ілля Коваленко (команда ДЮСШ) та Данило Радченко (Дем’янівська ЗОШ). Переможці та призери були нагороджені кубками та грамотами райдержадміністрації.

... Читать дальше »
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 329 | Додав: USERNAME | Дата: 10.11.2018 | Коментарі (0)

У зв'язку із внесенням змін до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 року №848 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2018 року №329), житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо у складі домогосподарства або у складі сім'ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, і в цьому періоді: за інформацією Державної фіскальної служби України, Пенсійного фонду України у них відсутні взагалі доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії; або вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії; та/або вони не сплатили єдиний внесок у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.
Статтею 10 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов& ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 304 | Додав: USERNAME | Дата: 10.11.2018 | Коментарі (0)

У сучасному світі ми просто не зможемо обійтися без автомобілів, тролейбусів, автобусів, мотоциклів. Автомобілі не просто економлять нам час і є помічниками, сьогодні вони стали ознакою статусу людини. І зараз автомобіль вже далеко не розкіш, а просто засіб пересування.
День автомобіліста отримав статус офіційного державного професійного свята в 1993 році. 13 жовтня 1993 року в Києві перший Президент України Леонід Кравчук «на підтримку ініціативи працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства України» підписав Указ №452/93 «Про день автомобіліста і дорожника». Тож це свято стосується не тільки водіїв, але і ремонтних робітників, інженерно-технічних працівників, керівників автотранспортних підприємств і всіх, хто сумлінно трудиться, виконуючи свій професійний обов’язок. Без відданості професії цих людей і їх почуття відповідальності за справу неможливе повсякденне життя селища і його жителів.
Нещодавно в кафе «Шансон» відбулися урочистості, присвячені цьому святу. Ведучою заходу була Ніна Ланіна. Почесні гості - голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик та голова райдержадміністрац ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 325 | Додав: USERNAME | Дата: 10.11.2018 | Коментарі (0)

Голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик та провідний спеціаліст з соціальної роботи Білокуракинської селищної ради Ніна Ворочек привітали вчительку з багаторічним стажем Любов Кузнецову з ювілейним Днем народження. Вручили їй подяку від громади за вагомий вклад у розвиток та виховання підростаючого покоління та символічний подарунок.
Любов Костянтинівна народилася 23 жовтня 1938 року в смт Білолуцьк Новопсковського району Луганської області. Закінчивши 10 класів, у 17-річному віці поїхала у с.Жаб'є Івано-Франківської області (нині Верховина) і пропрацювала там 3 роки піонервожатою.
Потім Любов Кузнецова закінчила Луганський педінститут (заочно) за спеціальністю «Вчитель фізичної культури і анатомії». Вийшла заміж, народила чотирьох дітей. Вчителювала у с. Трембачівка Новопсковського району, потім у с.Лозне Білокуракинського району. У 1965 році з сім’єю приїхала у Дем'янівку, де і працювала вчителем до пенсії. За час своєї роботи, а це педагогічний стаж більше 39 років, навчала учнів любити рідну мову, народ, родину, Батьківщину, шанувати традиції, дотримуватися звичаїв та народної моралі. За самовідданість, чуйн ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 335 | Додав: USERNAME | Дата: 10.11.2018 | Коментарі (0)

Виповнилося 60 років одному з найкращих футболістів Білокуракинщини, жителю села Нещеретове Олександру Шиленку. Традиційно, Білокуракинська селищна територіальна громада вітає своїх ювілярів культурно-спортивними заходами. Ось і цього разу у спортивному залі Нещеретівської ЗОШ І-ІІІ ст. привітати спортсмена з ювілеєм зібрались ветерани футболу та молоде підростаюче покоління в особі юнаків Нещеретівської школи та дівчат ЖФК «Кобра».
Від імені присутніх та від себе особисто Білокуракинський селищний голова Сергій Сірик привітав Олександра Олексійовича з цією датою. Побажав йому міцного здоров’я та ще довго демонструвати свою спортивну майстерність на футбольному полі. Він також згадав ті юнацькі роки, коли вони разом грали за збірну команду Білокуракинського району на обласних та всеукраїнських змаганнях і вручив ювіляру подарунок від громади.
Працівники Нещеретівського сільського клубу подарували імениннику улюблену пісню ветеранів-футболістів «Команда молодости нашей». Не обійшлося в цей день і без футболу. Спочатку силою помірялися юнаки Нещеретівської ЗОШ І-ІІІ ст. і юні «кобрята». Хлопці були ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 319 | Додав: USERNAME | Дата: 10.11.2018 | Коментарі (0)

Нещодавно на територію Білокуракинщини завітала делегація зі Львівської області у складі 14 педагогів та 36 учнів із чотирьох закладів загальної середньої освіти Бродівщини Львівської області. Це представники Бродівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4, Суховільської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Галини Столяр, Дуб’євського НВК та Гаї-Дітковецького НВК. Їх гостинно зустрічали школи-партнери: Нещеретівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Павлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Шапарівська ЗОШ І-ІІ ступенів, Курячівська ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Даний візит став можливим завдяки реалізації програми міжрегіонального співробітництва між Луганською та Львівською областями «Змінимо країну разом». За час перебування з 23 по 25 жовтня на гостей чекала досить насичена та цікава програма, яку підготували відділи освіти Білокуракинської селищної ради та райдержадміністрації.
За цей час делегація львів'ян завітала до Білокуракинського районного краєзнавчого музею, де ознайомилися з історією нашого краю. Вона представлена у трьох залах: зеленому, червоно-коричневому та блакитному. Перший розповідає про розмаїття природи Білокуракинщини, про історію заснування селища. Дру ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 321 | Додав: USERNAME | Дата: 10.11.2018 | Коментарі (0)

Днями у залі засідань Білокуракинської селищної ради голова громади Сергій Сірик вручив подяку Анатолію Лабузову з нагоди святкування Дня автомобіліста за плідну співпрацю, професіоналізм, відданість свої справі та активну життєву позицію.
Анатолій Миколайович Лабузов народився 22 вересня 1967 року. Свою трудову діяльність розпочав у 1985 році у Білокуракинській автоколоні №3 і в цьому ж році був призваний до армії. У 1987 році вступив до Луганського аграрного університету.
З 1991 року по 2007 рік Анатолій Миколайович працював в органах внутрішніх справ. У 2007 році звільнився та розпочав свою діяльність інструктором ДОСААФ. У 2011-2015 рр. працював інженером у Білокуракинському АТП. 3 2016 року Анатолій Лабузов розпочав підприємницьку діяльність.
Анатолій Миколайович бере активну участь в громадському житті, на пільгових засадах надає послуги з автоперевезення. Автомобіліст - професія особлива, зі своєю романтикою, своїми традиціями, характером та укладом. Недарма в народі про неї складено скільки чудових пісень та історій. Це дуже напружена і, в той же час, почесна праця, що вимагає високої фізичної та емоційної самовіддачі, профе ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 354 | Додав: USERNAME | Дата: 10.11.2018 | Коментарі (0)

У рамках проекту «Змінюємо країну разом», започаткованого з ініціативи Ю.Г.Гарбуза та активно підтриманої головою Білокуракинської районної державної адміністрації С.І.Іванюченком, до Павлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів завітали переможці освітнього конкурсу, гості з Суховільської ЗОШ І-ІІІ ступенів Бродівського району Львівської області.
Отже, 23 жовтня Павлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів у повному складі гостинно відчинила двері своїм друзям: директору Суховільської ЗОШ І-ІІІ ступенів М.В.Романичу, учителю інформатики Р.В.Романичу, психологу Г.В.Іванус та десятьом учням.
За українським звичаєм дорогих гостей зустрічали запашним короваєм на вишитому рушнику. На свято завітали: в.о. голови Павлівської сільської ради Н.В.Турбаба, в.о. начальника відділу освіти, головний спеціаліст відділу освіту Білокуракинської РДА Л.М.Бончужна та завідуюча КУ «Білокуракинський методичний кабінет» О.М.Щербак. Після привітань господарі закладу для делегації з Бродівщини провели екскурсію по школі, познайомили з експозиціями шкільного музею. А потім гостей запросили до фіто-кафе «Калинка-малинка».
Чому саме до фіто-кафе? Тому ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 278 | Додав: USERNAME | Дата: 10.11.2018 | Коментарі (0)

На базі Просторівської ЗОШ І-ІІІ ст. третій рік поспіль були проведені традиційні змагання «Козацькі забави», присвячені Дню козацтва та святу Покрови Пресвятої Богородиці. У змаганнях взяли участь команди Курячівської ЗОШ І-ІІІ ст., Павлівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Просторівської ЗОШ І-ІІІ ст.
Змагання та урочисту лінійку відкрив директор Просторівської ЗОШ В.В.Свергун. Він привітав гостей зі святом та побажав учасникам успіхів. Після чого вчитель історії Просторівської ЗОШ Ю.В.Шавернєва розповіла учням історію виникнення свята Покрови та Дня козацтва. З програмою змагань учасників ознайомив учитель фізичного виховання Просторівської ЗОШ І-ІІІ ст. В.В.Чижевський. І ось закрутилась круговерть змагань.
У конкурсі «Забава кашоварів» перемогу здобула команда учнів Просторівської ЗОШ, друге місце розділили між собою команди Павлівської ЗОШ та Курячівської ЗОШ. У конкурсі «Біг з двома м'ячами» перемогла команда Павлівської ЗОШ, друге місце посіла Просторівська ЗОШ, третє - команда Курячівської ЗОШ. У конкурсі "Пліч-о-пліч з товаришем» перемогла команда Просторівської ЗОШ, друге місце за командою К ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 275 | Додав: USERNAME | Дата: 10.11.2018 | Коментарі (0)