00:31
Вчасно готуємо кадри для роботи котелень в опалювальний сезон

Щорічно Луганський обласний та базові центри зайнятості допомагають роботодавцям навчати робітників, які забезпечать теплом домівки, установи й організації.
Цієї осені за кошти Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття у Луганській області пройшли професійне навчання 17 зареєстрованих безробітних за професією «Машиніст (кочегар) котелень». Також вони підвищили кваліфікацію на курсах «Безпечні методи та прийоми обслуговування обладнання котельні» й «Обслуговування обладнання котелень». Професійне навчання проводилось на базі ТОВ «Луганський навчально-курсовий комбінат» та у ВП «Луганський державний обласний навчальний центр підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів АПК Луганського національного аграрного університету».
З удосконаленням опалювального обладнання та застосуванням нових видів палива все більшого значення набувають сучасні знання. Так, машиніст (кочегар) котелень повинен знати будову, принцип роботи й технічні характеристики котла і допоміжного устаткування; теплові схеми котельної установки, технологічний процес виробництва теплової і електричної енергії, схеми теплового контролю й автоматики, допустимі відхилення робочих параметрів котлоагрегатів; властивості палива і продуктів його згоряння; основи теплотехніки, механіки, електротехніки і водопідготовки.
Під час заліків на комісії з державної кваліфікаційної атестації слухачі продемонстрували високий рівень знань. Випускники із числа безробітних отримали свідоцтва державного зразка, посвідчення про закінчення курсів цільового призначення та допуск до самостійної роботи.
Рівень працевлаштування після закінчення навчання із числа безробітних для опалювального сезону складає близько 95%.

Відділ інформаційної роботи ЛОЦЗ

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 286 | Додав: portalbk | Теги: кочегари, зайнятості, білокураикнщини, Білокуракине, підготовка, життя, Центр | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar