18:56
ПРИВІТАННЯ ДЛЯ ПРАЦІВНИКА СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА ВІННИК МАРІЇ ГОРДІЇВНИ

Вінник Марія Гордіївна, Білокураикнський район, с.Лубянка, фотоНапередодні Дня працівника сільського господарства свій День народження відзначає колишній головний бухгалтер з 40-річним стажем в сільськогосподарській галузі Марія Гордіївна Вінник. Народилася вона в с. Луб’янка 15 листопада 1938 року. Закінчила 7 класів Луб’янської ЗОШ, а потім навчалась в Білокуракинській ЗОШ №1. Після школи вступила до Сватівської півторарічної школи бухгалтерів. Розпочала свою трудову діяльність у колгоспі імені Тімірязєва на посаді обліковця молочно-товарної ферми, потім в цьому ж колгоспі працювала касиром. У 1958 році колгосп імені Тимірязєва приєднали до колгоспу імені Леніна в Олексїївці. Він об’єднав 663 двори, 889 працездатних чоловік та 10323 га землі, головою став Костянтин Пилипович Ільченко. У 1963 році колгосп перейменували на «Шлях Леніна». За час існування колгоспу його керівниками були: 1950-1955 рр. - Жадан Василь Якович, 1958-1963 рр. - Ільченко Костянтин Пилипович: 1963-1966 рр. - Носуля Іван Васильович; 1966-1968 рр. - Каркавенко Олексій Іванович: 1968-1978 рр. - Зубарєв Юрій Захарович; 1978-1984 рр. - Заїка Марія Марківна та 1985-1998 рр. - Світличний Микола Пилипович.
У колгоспі «Шлях Леніна» Марія Гордіївна працювала помічником головного бухгалтера, але у зв'язку зі станом здоров'я головний бухгалтер звільнився та порадив на своє місце молоду, енергійну та здібну Марію. Вона на той час закінчила Успенський сільськогосподарський технікум бухгалтерського обліку з червоним дипломом, також має червоний диплом за спеціальністю «Економіст по бухгалтерському обліку» Ворошиловградського сільськогосподарського інституту. З 1960 року обіймала посаду вже головного бухгалтера колгоспу.
Контора, в якій працювала жінка, знаходилася в с. Олексіївка, а сама вона мешкала в с. Нещеретове. Тож кожного дня, в будь-яку погоду, долала досить велику дистанцію аби бути на роботі. Автобусних маршрутів в той час не було, частенько підвозили на бричці. Пропрацювавши в одному колгоспі 40 років, пішла на пенсію. Вона є делегатом III з'їзду колгоспників Всесоюзу, ветеран праці, має чимало медалей за трудові досягнення.
Марія Гордіївна вийшла заміж за Бориса Вінника, з яким вони прожили в коханні та взаєморозумінні щасливих 60 років. Мають двох дітей: доньку Наталю та сина Володимира, які дуже часто навідуються в гості та постійно піклуються про своїх батьків. Донька Наталя вийшла заміж за Сергія Гончарова - це поважна людина на Білокуракинщині, депутат 7 скликання Верховної Ради України, вони мають 2 діточок і вже 3 внуків. Працювала Наталя Борисівна у фінансовому управлінні райдержадміністрації та Новопсковському РЕМі на посаді бухгалтера. Володимир Вінник закінчив Лисичанське державне медичне училище за спеціальністю «Фельдшер», працював 18 років в Центральній районній лікарні. Також має диплом Східноукраїнського національного університету ім. В.Даля за спеціальністю «Магістр державного управління», зараз є приватним підприємцем. З дружиною Тетяною виховують двох діточок.
Марія Вінник, як кваліфікований бухгалтер, має аналітичний склад розуму та завжди була в курсі професійних нововведень. Дійсно, професія бухгалтера має надзвичайну суспільну значимість, оскільки від його кваліфікації істотно залежало процвітання колгоспу.
Напередодні Дня народження хочеться побажати Марії Гордіївні, щоб підґрунтям щасливого життя було міцне здоров'я, а віра, надія та любов завжди були вірними супутниками на Вашому життєвому шляху.

Білокуракинська районна рада, Білокуракинська райдержадміністрація

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 408 | Додав: portalbk | Теги: 1938 року, Марія, Білокуракине, ювілей, вінник, привітання, життя, гордіївна, білокуракинщини, лубянка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar