Дуже хочеться поділитися своїми враженнями від поїздки на фестиваль талантів, який проходив у м. Кам'янець-Подільський на західній Україні під назвою «Перлина Кам’янця».
Ми, прості дівчата з невеличкого селища, побували у прекрасному місті Кам'янець-Подільський та брали участь у фестивалі «Перлина Кам’яйця». Нас дуже вразило, що членами журі були відомий хореограф Влад Яма, дует Анна-Марія, легендарний хореограф та співак Амадор Лопес. Емоції переповнювали нас, коли диплом ми отримали від Влада Ями та почули особисто від нього корисні поради.
Наступного дня, після виступу, ми потрапили на неймовірний майстер-клас з хореографії від Амадора Лопеса, відчувши атмосферу єдності всіх учасників конкурсу. В запальні танці поринули всі учасники фестивалю. Енергетика майстер-класу передалась кожному і залишиться в наших серцях надовго.
Чудове місто на Західній Україні - Хотинь подарувало нам екскурсію до одного із семи чудес України - Хотинської фортеці. Ми уявити не могли, яка вона велична. Стіни фортеці нібито повідомляли нам свою історію, про битви, які відбувалися поруч, про відважних князів та ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 298 | Додав: USERNAME | Дата: 03.11.2018 | Коментарі (0)

Днями до Білокуракиного завітав колектив Львівського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Юрія Дрогобича в рамках реалізації проекту «Презентація театрального мистецтва Львівщини на теренах Луганської області» в рамках програми «Змінимо країну разом ». До речі, директор цього театру - наш земляк, уродженець села Луб'янка М.Г.Гнатенко. Тож на сцені районного Будинку культури ім. Т. Шевченка увазі глядачів було представлено дві вистави: музична казка «Малюк та Карлсон» та комедія на дві дії «Кайдашева сім'я», причому вхід був абсолютно безкоштовний. Професійні артисти Львівського театру в селищі зібрали справжній аншлаг. Публіка, затамувавши подих, спостерігала за тим, що відбувається на сцені. Вистави викликали у глядачів і сміх, і сльози, і спонукала до роздумів. По їх завершенню присутні хвилин десять стоячи та з вигуками «Браво!» аплодували акторам, дарували квіти і не відпускали зі сцени.
Хочеться зазначити, що театр постійно виїжджає на гастролі, географія котрих відзначається неабиякою широтою. З мистецтвом Дрогобицького театру знайомі глядачі багатьох мі ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 353 | Додав: USERNAME | Дата: 03.11.2018 | Коментарі (0)

У цьому році службі зайнятості в Україні виповниться вже 28 років. Навіть якщо порівнювати з життям людини, цей вік можна віднести до віку розквіту, коли накопичений максимальний інтелектуальний, фізичний та духовний потенціал. Це напряму можна сказати і про службу зайнятості - сьогодні це сучасна, добре технологічно та технічно обладнана, і, що головне, налаштована на активну та ефективну співпрацю з клієнтами, досягнення позитивного кінцевого результату установа.
Ми намагаємось крокувати в ногу з часом. Так, у цьому році запрацювали сучасні електронні сервіси - електронний кабінет шукача роботи та електронний кабінет роботодавця, онлайн сервіс з профорієнтації, реалізований «Професійний путівник», який дає можливість не тільки обрати професію, а і визначитися з навчальним закладом, навіть дізнатися, на яких підприємствах області можливо працевлаштуватися та на яку заробітну плату можна розраховувати.
Але все це тільки інструментарій, а душа служби - її працівники. Дуже великий вплив на результати роботи має злагоджена праця усіх відділів, своєчасне навчання персоналу, контроль за правильністю та законністю дій працівників. В ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 334 | Додав: USERNAME | Дата: 03.11.2018 | Коментарі (0)

У залі засідань Білокуракинської районної ради 24 жовтня відбулась тридцять сьома сесія Білокуракинської районної ради сьомого скликання. Сесію відкрив голова районної ради K.І.Бондаренко. Прозвучав Гімн України. У роботі сесії, окрім депутатів, взяли участь голова районної державної адміністрації С.І.Іванюченко, його заступники, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури, відділу поліції, ряду підприємств, установ, організацій району. Сесія районної ради проходила згідно з регламентом районної ради сьомого скликання та згідно затвердженого порядку денного.
Про стан законності, профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Білокуракинського району доповів начальник Білокуракинського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Луганській області О.С.Кривенко. Йому співдоповідав голова постійної комісії з гуманітарних питань, соціального захисту населення, охорони здоров'я, депутатської діяльності та правової політики Ю.Г.Грибенко. Так, Олександр Сергійович повідомив, що за 9 місяців 2018 року до Білокуракинського ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 302 | Додав: USERNAME | Дата: 03.11.2018 | Коментарі (0)

У переліку професійних свят нашої держави є особливе свято. Це День працівника соціальної сфери. Саме ця професія, що передусім визначається категоріями добра і милосердя, сьогодні вкрай необхідна людям.
Діюча система соціального захисту охоплює практично всі сфери суспільного життя, і саме через професійні і людські якості її працівників громадяни оцінюють авторитет влади, рівень турботи держави і суспільства про людину.
В управлінні соціального захисту населення Білокуракинської райдержадміністрації працює 33 фахівця, які щоденно турбуються про ветеранів, осіб з інвалідністю, самотніх людей похилого віку, дітей з інвалідністю, опікуються проблемами зайнятості і безробіття, оплати праці, соціально-трудових відносин, адресної допомоги, надання житлових субсидій тощо. Сьогодні контингент одержувачів державних допомог, компенсацій, пільг, субсидій в управлінні складає 7810 осіб. На сьогодні загальна сума виплат вже склала 65,433 мільйона гривень.
Майже 4,7 тисяч сімей району в цьому році користувалися житловими субсидіями. У центрі нашої постійної уваги і турботи ветерани війни, їх у нас 774 особи. На сьогодні є певні позитивні зрушен ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 266 | Додав: USERNAME | Дата: 03.11.2018 | Коментарі (0)

Відбулися урочисті заходи, присвячені 74-й річниці визволення України від ворожих загарбників під час Другої Світової війни. Представники органів влади, громадськості, військкомату зібралися на площі ім. Т.Шевченка та пройшли урочистою ходою до меморіального комплексу «Скорботна мати».
Невимовно тяжких втрат зазнав український народ у тій страшній воєнній круговерті, що розметала, понівечила і розтоптала мільйони людських доль. Це була трагедія.
У літопис Перемоги навічно вписані імена тисяч і тисяч славних синів і дочок України. Воювали вони на різних фронтах, виборюючи Перемогу - одну на всіх. Багато хто загинув під час визволення нашої рідної української землі.
1944 рік став завершальним у переможному поступі визволення України. У пам’яті поколінь ніколи не зітруться подвиги воїнів армії великих міст і малих сіл України.
На ту страшну війну йшли молоді, сильні і здорові хлопці, багато з них не повернулися додому живими.
На урочистому заході був присутній настоятель Свято-Тихонівського храму, благочинний Білокуракинського округу Сєвєродонецької єпархії, архімандрит Володимир, який провів священну пана ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 301 | Додав: USERNAME | Дата: 03.11.2018 | Коментарі (0)

Білокуракинським районним судом Луганської області завершено конкурс малюнків «Суд очима дітей», який було проведено між учнями 1-7 класів Білокуракинської ЗОШ №1 та Білокуракинською ЗОШ №2.
Колектив суду дякує учасникам конкурсу. На шкільних лінійках було оголошено переможців. Так, перше місце зайняв учень 5 класу Білокуракинської ЗОШ №2 Богдан Журавльов. Хлопчик намалював Богиню Правосуддя - Феміду, зобразивши її з усіма відповідними атрибутами. Друге місце зайняла учениця 7 класу Білокуракинської ЗОШ №1 Катерина Чала, яка надала на конкурс два малюнки, зобразивши судовий процес та намалювавши Богиню Правосуддя, зобразивши її маленькою дівчинкою, з пов'язкою на очах та терезами. Третє місце зайняла учениця 6 класу Білокуракинської ЗОШ №2 Валентина Двохіменна, дівчинка зобразила судовий процес, намалювавши всіх учасників кримінального процесу.
Переможці отримали пам’ятні подарунки за участь у конкурсі.

Прес-служба Білокуракинського районного суду

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 629 | Додав: USERNAME | Дата: 03.11.2018 | Коментарі (0)

17 жовтня 2018 року Урядом внесені зміни в Постанову КМУ від 21.10.1995 року №848 «Про спрощення Порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».
З 1 жовтня 2018 року при розрахунку житлової субсидії не враховуються до сукупного доходу сплачені аліменти та спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби, яка в рік складає до 2500 гривень за голову.
Субсидію на загальних умовах можуть отримати ті громадяни, в яких є заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску з вини роботодавця.
Право на допомогу від Уряду мають ті родини, опалювальна, а не загальна, площа житла яких не перевищує 120 кв. м для квартири та 200 кв. м для індивідуального будинку.
У разі якщо член домогосподарства не має доходів, бо перебуває у складних життєвих обставинах через хворобу, або в складі домогосподарства є працездатні алко- чи наркозалежні (за наявності довідки від лікаря відповідного профілю), онкохворі (за наявності висновку ЛКК), субсидію вправі призначити Комісія з питань призна ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 292 | Додав: USERNAME | Дата: 03.11.2018 | Коментарі (0)

У першу неділю листопада своє професійне свято відзначають працівники соціальної сфери - люди, на яких покладена почесна і відповідальна місія - надавати допомогу, дарувати тепло, увагу, любов тим, хто цього найбільше потребує.
Саме таке завдання стоїть перед комунальною установою «Центр надання соціальних послуг» Білокуракинської селищної територіальної громади, яка була створена рішенням сесії Білокуракинської селищної ради за ініціативою селищного голови С.І.Сірика та за підтримки депутатів селищної ради. Сьогодні в КУ «Центр надання соціальних послуг» функціонує три структурні підрозділи: відділення соціальної допомоги вдома, відділення денного перебування і відділення соціальної реабілітації дітей з інвалідністю.
Основними напрямками діяльності установи є виявлення і обслуговування громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, які потребують нашої допомоги. Ми визначаємо їх індивідуальні потреби у наданні соціальних послуг, співпрацюємо з підприємствами, установами та організаціями усіх форм власності, фізичними особами, родичами громадян, яких обслуговує центр надання соціальних послуг, з ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 320 | Додав: USERNAME | Дата: 03.11.2018 | Коментарі (0)

Дитячий майданчик в БілокуракинеНі для кого не секрет, що активні ігри на свіжому повітрі зміцнюють організм малюків і корисно впливають на його органічний розвиток. Але вкрай важливо, щоб маленькі бешкетники мали спеціально облаштовані місця, де вони можуть цікаво те безпечно використати свій вільний час. З розумінням цих потреб і турботою про дітей, завдяки Білокуракинській громаді та керівництву ПП СВФ «Агро» на території зони відпочинку по вул. Енергетиків з’явився цікавий об'єкт, ще один ігровий елемент для дітлахів. Над красивою та надійною спорудою працюють співробітники ПП СВФ «Агро» та робітники Білокуракинської громади: Євген Зінченко, Сергій Гороховацький, Артем Раташнюк та Михайло Кісіль.
ПП СВФ «Агро» не дарма приділяє таку увагу нашій громаді, адже його очолює наша землячка Т.М.Лапта, яка народилася і проживала в селищі. Тому їй не байдужі проблеми цієї території, із нею легко знайти спільну мову ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 317 | Додав: USERNAME | Дата: 03.11.2018 | Коментарі (0)

Чарівна дівчина - осінь огорнула землю різнобарвними кольорами, подарувала щедрі врожаї та підвела підсумки сільськогосподарської праці. Тепер для жителів українських сіл настав час відпочити та повеселитися. А тут якраз в нагоді таке свято, як День села. Вже багато сіл відзначили свої іменини, настала черга святкувати Просторому. Не дивлячись на похмуру осінню погоду, в залі місцевого Будинку культури було затишно, тепло і людно. Ця подія стала справжнім яскравим дійством для селян і гостей свята, які завітали привітали громаду з іменинами.
Почесними гостями на святі були: голова Білокуракинської райдержадміністрації Сергій Іванюченко, начальник відділу культури Бродівської райдержадміністрації Марія Радзівіл, сільський голова Віктор Кравченко та директор ДП АПК «УкрАгроСтар» Максим Васильєв. Вони наголосили, що це особливе свято, яке об’єднує всіх, хто любить своє село, тих людей, чиєю працею воно створювалось. Побажали, перш за все, миру, міцного здоров’я, родинного щастя, благополуччя і здійснення найзаповітніших мрій на благо громади. Аби кожен наступний день був зігрітий добром і теплом, повагою та порозумінням рід ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 332 | Додав: USERNAME | Дата: 03.11.2018 | Коментарі (0)

З метою обговорення питань щодо забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці серед аграрного сектору та погашення існуючої заборгованості з єдиного соціального внеску фізичними особами - підприємцями, яку вони мають перед фіскальною службою, у приміщенні Білокуракинської райдержадміністрації відбулося засідання робочої групи. Було зазначено, що на сьогодні 53% фермерських господарств Білокуракинського району виплачують заробітну плату як керівникам, так і працівникам на рівні мінімальної - це свідчить про штучне заниження, оскільки за даними Держстату за аналогічним КВЕДом по Луганській області середня заробітна плата більше на 57%. Виявлено 5 боржників єдиного внеску (в минулому Фізичні особи - підприємці), які офіційно працевлаштовані і за них роботодавці сплачують до Пенсійного фонду єдиний соціальний внесок. Отже, є реальні ресурси задля погашення заборгованості. На завершення засідання всіх запрошених зобов’язали виправити недоліки в найкоротша строки.

За матеріалами Білокуракинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 294 | Додав: USERNAME | Дата: 03.11.2018 | Коментарі (0)

Між Луганською та Львівською областями був підписаний Меморандум про співпрацю дуже важливого проекту, який повинен зшивати Україну. Він виник з доброї волі, ініціативи львів'ян та луганчан, щоб обмінюватися своїм досвідом. Проект має назву «Схід та Захід - разом». І започаткований з метою налагодження співпраці між регіонами східної та західної України щодо реалізації спільних проектів та ініціатив у культурній сфері, в рамках угоди про торгово-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво між Львівською облдержадміністрацією, Львівською обласною радою та Луганською обласною державною адміністрацією, обласною військово-цивільною адміністрацією. Даний проект актуально і доцільно реалізовується в рамках розвитку культурної, мистецької програм, обміном культурних традицій, українською піснею за участю фольклорних, аматорських та професійних колективів Луганської та Львівської областей.
Тож нещодавно на Білокуракинщині побувала делегація представників культури з міста Броди Львівської області на чолі з начальником відділу культури Бродівської райдержадміністрації Марією Радзівіл. Саме вони перемогли у проекті культурног ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 280 | Додав: USERNAME | Дата: 03.11.2018 | Коментарі (0)

27.10.2018 року на пульт зв'язку ДПРЧ-27 ГУ ДСНС України у Луганській області надійшло повідомлення про пожежу у житловому будинку по вул. Садова с.Новоандріївка Білокуракинського району. Негайно для ліквідації пожежі було направлено черговий караул, по прибуттю на місце було встановлено, що відбувається горіння житлового будинку на площі приблизно 48 кв. м та спостерігається сильне задимлення кімнат. Для ліквідації пожежі була задіяна ланка газодимозахисної служби та 2 ствола «Б». Під час розвідки в одній із кімнат будинку було виявлено труп чоловіка - гр. П., 1956 р. н. О 12 год. 12 хв. пожежу було локалізовано та ліквідовано о 12 год. 50 хв. На даний час причина пожежі та збиток встановлюється.
Шановні громадяни! Пожежі у житловому секторі становлять майже 80% від їх загальної кількості. Будьте обережні під час використання відкритого вогню у побуті. Не залишайте без нагляду запалені свічки, гасові лампи, не кидайте тліючі недопалки, не паліть у ліжку.

А.ТЄЛЬНОВ,
т.в.о. начальника Білокуракинського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області, підполко ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 320 | Додав: USERNAME | Дата: 03.11.2018 | Коментарі (0)