« 1 2 3 4 5 ... 30 31 »

Вчитель... Як багато сенсу в цьому слові... Для кожного воно має різне забарвлення. Діти багато часу проводять в школі, тому вчителі здійснюють помітний вплив на їх характер і світогляд У Білокуракинській ЗОШ №1 працює багато талановитих, творчих вчителів, справжніх майстрів своєї справи. Саме такими людьми є вчитель фізкультури і засновник велоклубу «Караван» Олександр Болкун та його заступник Альона Запара. Вони організовують різні походи, змагання, відкривають неповторний світ своїм вихованцям, уміло ведуть їх стежинами доброти, дружби, запалюючи в їх трепетних серцях вогник допитливості і віри в себе. У походах діти навчаються витривалості, взаємовиручці, відповідальності і все це завдяки їх наставникам.
З 24 жовтня по 6 листопада караванці у складі учнів 8-10 класів Білокуракинської ЗОШ №1, а саме: Нікіти Левченка, Дмитра Силкіна, Михайла Діщука, Нікіти Кійка, Анни Тимофєєвої та Анни Лисенко подолали відстань 440 км дорогами Рівненської (Острозький, Гощанський, Рівненський, Дубновський, Радивилівський райони), Тернопільської (Кременецький, Почаївський райони), Львівської (Бродівський, Золочівський, Бузький, Жовківський райони) ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 369 | Додав: USERNAME | Дата: 24.11.2018 | Коментарі (0)

В управлінні соціального захисту населення Білокуракинської райдержадміністрації був проведений інформаційно-роз'яснювальний семінар для уповноважених осіб населених пунктів району з основних питань прийому документів та призначення державних допомог, пільг та субсидій. У заході взяли участь представники 20 населених пунктів Білокуракинського району та начальники відділів управління.
Відкриваючи семінар, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Бойко ознайомила присутніх з основними змінами у законодавстві, що стосуються роботи управління у 2018 році.
Учасники наради обговорили положення оновленого порядку призначення житлових субсидій з відповідними змінами до постанови КМУ №848 від 21 жовтня 1995 року «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» у новій редакції Постанови від 1710.2018 року №841.
Були озвучені основні рекомендації щодо оформлення документів на призначення державної допомоги малозабезпеченим сім’ям за результатами ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 359 | Додав: USERNAME | Дата: 24.11.2018 | Коментарі (0)

Щорічно в Україні відзначається Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва, що закріплено Указом Президента №717/2013 від 30 грудня 2013 року.
Працівники культури дарують людям радість, несуть культуру до кожного серця, кожної душі, а разом з тим примножують велич Білокуракинського краю, своєю плідною творчою працею та силою духу звеличують рідну Батьківщину. Їх творчий внесок у розвиток національної культури, щоденна подвижницька праця на ниві української культури заслуговує на слова щирої вдячності.
У Будинку дитячої та юнацької творчості відбувся урочистий захід до Дня працівників культури за участю полови райдержадміністрації Сергія Іванюченка та голови Білокуракинської ОТГ Сергія Сірика, в ході якого звучали кращі слова привітання з нагоди свята. В ході нагородження грамотою центрального комітету профспілки працівників культури України була відзначена директор районного краєзнавчого музею Олена Чайка; подяками управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації нагородили; начальника відділу культури ОТГ Максима Лунякіна, культорганізатора Білокуракинського районного будинку к ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 378 | Додав: USERNAME | Дата: 24.11.2018 | Коментарі (0)

Днями у залі засідань Білокуракинської селищної ради відбулась 54-та сесія Білокуракинської селищної ради сьомого скликання, яку провів селищний голова С.І.Сірик. На порядку денному розглядалося ряд актуальних питань: про виконання селищного бюджету за 9 місяців 2018 року, про внесення змін до бюджету селищної ряди на 2018 рік, про прийняття до комунальної власності та на баланс селищної ради нерухомого майна і земельної ділянки, про закріплення права користування житлом за особою з числа дітей-сиріт, про зміну цільового призначення будівлі, про надання дозволу на здійснення заходів, пов’язаних з виготовленням технічної документації та проведенням державної реєстрації колишнього приміщення Лизинської школи, про передачу в безоплатне користування (позичку) частини нежитлового приміщення, про надання дозволу на попередню оплату товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти у 2018 році, про передачу в оперативне управління обслуговуючого кооперативу «Трудовик» с. Дем'янівка об’єктів водопостачання і водовідведення, які знаходяться в комунальній власності селищної територіальної громади, про придбання житла для о ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 327 | Додав: USERNAME | Дата: 24.11.2018 | Коментарі (0)

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом нанесення умисних тілесних ушкоджень, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 КК України.
За результатами досудового розслідування встановлено, що раніше неодноразово судимий мешканець Білокуракинського району, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті неприязних відносин, під час бійки з потерпілою особою, наніс останньому один удар в область живота ножем, чим спричинив тяжкі тілесні ушкодження останньому.
Під час розслідування обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. На даний час обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні спрямовано до суду для розгляду.
Довідково: санкція ст. ч. 1 ст. 121 КК України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

І.МОЗУЛЬ, прокурор Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 366 | Додав: USERNAME | Дата: 24.11.2018 | Коментарі (0)

До управління соціального захисту населення Білокуракинської райдержадміністрації надходять звернення від громадян, які звертаються на Урядову лінію, щодо роз'яснення щодо права на отримання субсидії в разі, коли члени домогосподарства проживають за кордоном.
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» від 21.10.1995 р. №848 зі змінами «житлова субсидія призначається одному із членів домогосподарства, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку)».
За рішенням комісії житлова субсидія може призначатися одному із членів домогосподарства, які не зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично проживають у ньому на підставі договору найму (оренди) житла (далі - орендарі), або індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію, у разі, коли їм нараховується плата за житлово-комунальні послуги.
За рішенням комісії житлова субсидія може призначатися одному із членів домогосподарства, ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 372 | Додав: USERNAME | Дата: 24.11.2018 | Коментарі (0)

Свічи скорботи. Голодомор в Україні 1932-1933 років Минають роки. Невблаганний час постійно віддаляє нас від того трагічного 1933-го, коли українське село потрапило в пазурі небаченого голодомору. Його «організатори» не допускали жодного витоку інформації про ті події, і лише свідчення очевидців уможливили зберегти пам'ять про безневинно замучених українських хліборобів.
Учні Нещеретівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (Білокуракинський район, Луганська область), працюючи над проектом «Село Нещеретове в роки Голодомору 1932-1933 рр.», зібрали свідчення очевидців тих страшних подій. Дехто з тих людей, котрі замолоду, а то й у дитинстві пройшли через ту вакханалію смерті в рідному селі, розповідали про те, що їм судилося пережити. Їх уже немає серед нас, але залишилися гіркі спогади, які ми маємо зберегти для майбутнього.
Згадує Іванець Галина Андріївна: «У 1933-му люди мерли, як мухи, бо їсти не було чого. Хіба можна було назвати їжею лободу, мо ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 446 | Додав: USERNAME | Дата: 24.11.2018 | Коментарі (0)

Нещодавно учні 6 класу Луб’янської ЗОШ І-ІІ ст. побували на прийомі у місцевому ФАПі. Та відвідини лікарського закладу були не з приводу захворювання дітей, а з профілактики простудних захворювань.
Фельдшер вищої категорії Н.М.Макарова та акушер Л.О.Вітер провели з учнями майстер-клас з теми «Що таке грип та ГРВІ».
Вже з перших хвилин перебування у медичному закладі діти відчули, що заняття будуть незвичайними. Адже все приміщення переповнювали аромати лікарських трав. Пахощі цілющого чаю п’янили духмяним ароматом. Заняття розпочалися з вправи «Мийдодір». Медичні працівники запропонували дітям навчитися правильно мити руки. І розпочалося активне очищення дитячих рук від ворогів-мікроорганізмів та бруду. Мили довго, ретельно і правильно. А потім дружно чаювали ароматним трав'яним напоєм з медом. Ніна Миколаївна і Лариса Олексіївна частували учнів «вітамінами» - калиною, сухофруктами та яблуками. І вся чайна церемонія супроводжувалась цікавою розповіддю Н.М.Макарової про те, як дітям підвищити свій імунітет і ніколи не хворіти. Дізналися діти багато про цілющі властивості лікарських рослин ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 341 | Додав: USERNAME | Дата: 24.11.2018 | Коментарі (0)

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ БІЛОКУРАКИНСЬКОГО РАЙОНУ!

Фахівцями відділу статистики у Білокуракинському районі протягом останніх 15 років проводяться обстеження умов життя домогосподарств (сімей) (далі УЖД), економічної активності (далі ЕАН) та сільськогосподарської діяльності (далі СГД) населення району. Основними напрямками даної роботи є отримання об'єктивної інформації стосовно життєвого рівня домогосподарств (сімей), яка в подальшому використовується для визначення прожиткового мінімуму встановлення розміру мінімальної заробітної плати, визначення розміру споживчого кошика, для розробки програм соціального захисту населення.
Обстеження були запроваджені з 01 січня 1999 року відповідно до Програми реформування державної статистики на період до 2002 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 27 червня 1998 року №971, та на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 02 листопада 1998 року №1725 «Про проведення обстеження умов життя у домогосподарствах». Упровадження цього дослідження відбулося за підтримки Світового банку та інших міжнародних організацій.
У 2004 році такі о ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 330 | Додав: USERNAME | Дата: 17.11.2018 | Коментарі (0)

Тарасенко Марія Олексіївна, с. ШовкунівкаУ селі Шовкунівка по вулиці Торговій проживає чарівна жінка-трудівниця - 75-річна Марія Олексіївна Тарасенко, яка народилась 27 березня 1943 року та відома в окрузі як гарна господиня і знана в минулому як передова доярка. За словами її сусідки, це жінка, яку знає і шанує все село.
Був час, коли прізвище Марії Олексіївни не сходило зі сторінок місцевих газет, писали про неї як про передову тваринницю колгоспу «Зоря». Скрізь вона встигала все зробити до ладу. Виплекала двох доньок і двох синів, створювала затишок в оселі, обробляла город, а довгими зимовими вечорами вишивала: рушники, серветки, наволочки та ще й знаходила час для громадської роботи. При цьому Марія Олексіївна ніколи нічого не відкладала на завтра. Ця гарна риса зберіглася в літньої жінки до сьогодні. В роботі завжди на¬магалася дати пораду молодим дояркам і свинаркам, вони до неї зверталися, як ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 346 | Додав: USERNAME | Дата: 17.11.2018 | Коментарі (0)

Національна агропромислова група Agricom Group, яка обробляє землі Марківського, Новопсковського, Троїцького та Білокуракинського районів Луганської області, що об'єднані в Білокуракинський територіальний кластер, де директором є Станіслав Стешенко, вже завершив збиральну кампанію-2018. Також до складу Agricom Group входять і підприємства на Чернігівщині, Житомирщині і в місті Києві, де розташований Головний офіс. Слід зазначити, що ключовими бізнес-напрямками діяльності компанії є: рослинництво, зберігання зернових та олійних культур, виробництво і торгівля крупами, пластівцями і т.д. Група включає в себе успішні підприємства, а на території Луганщини це: «Прогрес», «Партнер», «Оріон», «Зоря» та «Закотницьке» - визнані лідери своїх ринків, що володіють значним технологічним потенціалом і кваліфікованим персоналом.
Так як працівники вищезазначених підприємств вчасно провели посівну кампанію, внесли добрива, тому й отримали досить високі результати урожайності. Збір врожаю зернових культур проведено на загальній площі 7900 га. Зокрема, вже зібрано: озимої пшениці на площі 7300 га з ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 372 | Додав: USERNAME | Дата: 17.11.2018 | Коментарі (0)

Опустіли поля, птахи відлетіли у вирій. Прийшла осінь з тишею та золотим листям. Завершилися сільськогосподарські роботи, зібрано врожай. Підводять підсумки аграрії. Робота на землі завжди була почесною, тому що без золотих зерняток пшениці не може існувати людство. «Хлібороби» - так народ називає тих людей, які вирощують хліб. Завжди славилося село Павлівка людьми, відданими своїй професії.
Змінюється покоління та залишається незмінною їх любов до землі. Сьогоднішні працівники агропромислового сектору - це нова формація з новими формами господарювання. Вони не стоять осторонь від сільського життя. Багато добрих справ на рахунку фермерів та керівників агроформувань. Без їхньої допомоги не залишаються й учні Павлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Із року в рік допомагають школі: депутат районної ради Д.І.Козленко, В.Д.Лукавенко, В.В.Єресковський, В.В.Вітер, В.Г.Лавренко, М.М.Кошеленко, В.М.Сагайдак у підготовці до нового навчального року, в організації поїздок учнів на спортивні змагання та фестивалі, в обслуговуванні території, в проведенні новорічних свят та інших добрих справах. У жовтні відбулася особлива подія: до нашої школи приїздили ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 342 | Додав: USERNAME | Дата: 17.11.2018 | Коментарі (0)

Мехдояр зі стажем. Світличний Іван Антонович, ПаньківкаКожен населений пункт має своїх видатних, працелюбних людей. У селі Паньківка одним з таких є Іван Антонович Світличний, який все своє життя пропрацював в колгоспі «Перемога». Народився він 2 травня 1935 року в селі Паньківка. Після служби в армії навчався в місті Краснодон (Луганська обл.) за спеціальністю «Комбайнер». Потім приїхав до рідного села і почав працювати комбайнером в колгоспі «Перемога», після 8 років стажу роботи в 1964 році почав обіймати посаду мехдояра в цьому ж колгоспі.
Одружений на прекрасній жінці Марії, яка працювала в колгоспі дояркою. Разом виховують 5 діточок. Зараз Іван Антонович знаходиться на заслуженому відпочинку, але без діла сидіти він не може. Тому весь вільний час присвячує своїй пасіці.
Саме завдяки таким працелюбним людям у нашій країні розвиток сільського господарства майже в усі часи знаходилося на досить високому рівні.

... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 334 | Додав: USERNAME | Дата: 17.11.2018 | Коментарі (0)

Вінник Марія Гордіївна, Білокураикнський район, с.Лубянка, фотоНапередодні Дня працівника сільського господарства свій День народження відзначає колишній головний бухгалтер з 40-річним стажем в сільськогосподарській галузі Марія Гордіївна Вінник. Народилася вона в с. Луб’янка 15 листопада 1938 року. Закінчила 7 класів Луб’янської ЗОШ, а потім навчалась в Білокуракинській ЗОШ №1. Після школи вступила до Сватівської півторарічної школи бухгалтерів. Розпочала свою трудову діяльність у колгоспі імені Тімірязєва на посаді обліковця молочно-товарної ферми, потім в цьому ж колгоспі працювала касиром. У 1958 році колгосп імені Тимірязєва приєднали до колгоспу імені Леніна в Олексїївці. Він об’єднав 663 двори, 889 працездатних чоловік та 10323 га землі, головою став Костянтин Пилипович Ільченко. У 1963 році колгосп перейменували на «Шлях Леніна». За час існування колгоспу його керівниками були: 1950-1955 рр. - Жа ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 405 | Додав: USERNAME | Дата: 17.11.2018 | Коментарі (0)

Хочеться розповісти про одну чудову жінку, нашу землячку Галину Єгорівну Перепічай. Народилася вона 6 травня 1943 року в родині колгоспників в селі Павлівка. В сім'ї, крім Галини Єгорівни, було ще двоє синів. І батьки змалечку привчали своїх дітей до праці та любові до рідного краю. У1950 році Галина Єгорівна пішла до першого класу і протягом десяти років навчання проявляла себе здібною до науки дівчиною. З відповідальністю ставилася до уроків і вчителів. По закінченню школи одразу пішла працювати на ферму - дояркою.
Попрацювавши два роки в МТФ у селі Павлівка, Галина Єгорівна познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком - Іллею Павловичем, який працював трактористом в селі Шовкунівка. Молодий, завзятий хлопець закохався в чорняву, карооку дівчину. І в лютому 1963 року одружилися. Галина Єгорівна переїхала до рідного села її чоловіка. В березні перейшла працювати до МТФ колгоспу «Зоря» - дояркою. Після народження сина-первістка через місяць одразу вийшла працювати. Свою роботу виконувала якісно і совісно. У 1968 році народився другий син. Батьки з дитинства виховували своїх дітей у любові. Привчали їх до праці на землі і поваги до ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 316 | Додав: USERNAME | Дата: 17.11.2018 | Коментарі (0)