00:03
Незвичайний прийом

Нещодавно учні 6 класу Луб’янської ЗОШ І-ІІ ст. побували на прийомі у місцевому ФАПі. Та відвідини лікарського закладу були не з приводу захворювання дітей, а з профілактики простудних захворювань.
Фельдшер вищої категорії Н.М.Макарова та акушер Л.О.Вітер провели з учнями майстер-клас з теми «Що таке грип та ГРВІ».
Вже з перших хвилин перебування у медичному закладі діти відчули, що заняття будуть незвичайними. Адже все приміщення переповнювали аромати лікарських трав. Пахощі цілющого чаю п’янили духмяним ароматом. Заняття розпочалися з вправи «Мийдодір». Медичні працівники запропонували дітям навчитися правильно мити руки. І розпочалося активне очищення дитячих рук від ворогів-мікроорганізмів та бруду. Мили довго, ретельно і правильно. А потім дружно чаювали ароматним трав'яним напоєм з медом. Ніна Миколаївна і Лариса Олексіївна частували учнів «вітамінами» - калиною, сухофруктами та яблуками. І вся чайна церемонія супроводжувалась цікавою розповіддю Н.М.Макарової про те, як дітям підвищити свій імунітет і ніколи не хворіти. Дізналися діти багато про цілющі властивості лікарських рослин. Фельдшер рекомендувала дітям збирати їх влітку кожному.
Багато цікавого учні почули про природу простудних захворювань. Питання профілактики цих захворювань супроводжувались практичними заняттями. Дітей навчили користуватися «оксоліновою» маззю, яка є бар’єром в носовій порожнині, який унеможливлює проникнення вірусів у дихальні шляхи.
Ще була порада від медиків використовувати маску для обличчя в разі контакту з хворими та при особистому захворюванні всім дітям було подаровано одноразові маски та навчено правильно їх одягати.
Година незвичайних занять промайнула швидко. А все це тому, що діти відчули тепло не тільки гарячого чаю в холодну листопадову днину, а й були зігріті теплом сердець працівників місцевого ФАПу.
Адміністрація Луб’янської школи щиро дякує Н.М.Макаровій та Л.О.Вітер за постійну співпрацю зі школою, високий професіоналізм та турботу про кожного учня.

Адміністрація Луб’янської ЗОШ І-ІІ ступенів

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 340 | Додав: portalbk | Теги: життя, лубянка, білокукукинщини, фап | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar