22:21
Служба зайнятості – сучасна сервісна установа

У цьому році службі зайнятості в Україні виповниться вже 28 років. Навіть якщо порівнювати з життям людини, цей вік можна віднести до віку розквіту, коли накопичений максимальний інтелектуальний, фізичний та духовний потенціал. Це напряму можна сказати і про службу зайнятості - сьогодні це сучасна, добре технологічно та технічно обладнана, і, що головне, налаштована на активну та ефективну співпрацю з клієнтами, досягнення позитивного кінцевого результату установа.
Ми намагаємось крокувати в ногу з часом. Так, у цьому році запрацювали сучасні електронні сервіси - електронний кабінет шукача роботи та електронний кабінет роботодавця, онлайн сервіс з профорієнтації, реалізований «Професійний путівник», який дає можливість не тільки обрати професію, а і визначитися з навчальним закладом, навіть дізнатися, на яких підприємствах області можливо працевлаштуватися та на яку заробітну плату можна розраховувати.
Але все це тільки інструментарій, а душа служби - її працівники. Дуже великий вплив на результати роботи має злагоджена праця усіх відділів, своєчасне навчання персоналу, контроль за правильністю та законністю дій працівників. Все це, а також ще безліч різних функцій, лягають на плечі заступника директора Валентини Василівни Васильченко. Невтомна, енергійна, цілеспрямована, доброзичлива та одночасно вимоглива - вона користується повагою як працівників центру, так і клієнтів.
Наші клієнти - шукачі роботи у своєї більшості належать до дорослого населення, є сформованими людьми зі своїм поглядом на життя, досвідом, часто негативним, власним уявленням про бажану майбутню роботу. І, щоб ефективно працювати, до кожного з них треба, так би мовити, підібрати «ключик». Досконало володіють цим фахівці відділів працевлаштування та активної підтримки безробітних - начальники відділів Наталія Острогпяд та Людмила Нікіфорова, заступник начальника Анна Вервейко, фахівці Світлана Запорожець, Тетяна Васильченко, Ірина Лизенко, Олена Хоменко, Галина Гвоздецька, Людмила Попова, Тетяна Шестакова. Роками відточений високий професіоналізм, який поєднується з добротою, людяністю та співчуттям дає чудові результати. Так, за 9 місяців цього року знайшов роботу кожен другий безробітний (585 з 1049 осіб), 342 особи були працевлаштовані у перші 7 днів реєстрації.
Особлива увагу, яка приділяється працівниками відділу роботи з роботодавцями начальником відділу Світланою Філоненко, заступником начальника Ольгою Кривич, фахівцями Маргаритою Сокирко, Наталією Колпаченко, Наталією Кондратенко працедавцям району дала змогу зібрати та укомплектувати в цьому році 1012 вакансій від 166 підприємств. Відділ працює дружно та злагоджено, його фахівці користуються повагою серед кадрових служб регіону.
Щороку центр зайнятості витрачає значні кошти на виплату допомоги по безробіттю, організацію громадських робіт, профорієнтацію та профнавчання, компенсацію витрат на оплату праці або єдиного соціального внеску, інші витрати, які реально є інвестиціями у розвиток району. І дуже важливо, щоб усі фінансові операції були правильно оформленими, своєчасними та ефективними. Це в повній мірі вдається працівникам відділу бухобліку - начальнику відділу Ірині Міщенко та фахівцю Вірі Горбенко.
Дії працівників центру в повній мірі можна назвати якщо не доленосними, то такими, що мають серйозної вплив на життя людини. І законність їх, а також договірна робота, навчання забезпечується юрисконсультом центру Тетяною Чорнухою - грамотним фахівцем та чудовою людиною.
Зовсім небагато працює в центрі інженер з комп'ютерних систем Анатолій Погрібниченко, але за цей час він повністю освоївся з роботою, специфічною програмою, гідно виконує свої обов’язки.
Багато років працює в центрі водій Василь Півенко, який забезпечує безаварійну роботу та своєчасний ремонт службового автомобілю.
Напередодні професійного свята - Дня працівників соціальної сфери - хочу поздоровити усіх працівників центру, колишніх колег, пенсіонерів, подякувати їм за самовіддану працю та побажати усіх гараздів.
Також зі словами вітання хочу звернутися до колег — працівників пенсійного фонду, управління соціального захисту населення, центру надання соціальних послуг, Будинку-інтернату та всіх інших установ, побажати їм міцного здоров’я, невичерпного душевного тепла, затишку в родинах та підтримки близьких, гідної матеріальної оцінки їх праці.

Н.ЖУРБА, директор центру зайнятості

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 332 | Додав: portalbk | Теги: журба, Центр, служба, Білокуракине, зайнятості | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar