« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 30 31 »

Щорічно з початком опалювального сезону значно збільшується кількість пожеж. Більше 35% пожеж в осінньо-зимовий період виникає з причини несправності пічного та газового опалення. У літні місяці було вдосталь часу для належної підготовки до опалювального осінньо-зимового сезону. Проте люди потерпають через свою недбалість. З метою вашої ж таки безпеки, шановні громадяни, зверніть ще раз увагу на стан опалювальних приладів. Опалювальні пристрої, печі повинні відповідати нормам пожежної безпеки і перед початком опалювального сезону мають бути старанно перевірені та відремонтовані. Несправні опалювальні прилади не повинні допускатися до експлуатації. Очищення димоходів та печей від сажі слід проводити перед початком, а також упродовж усього опалювального сезону. Також в даний період часу актуальним є питання по користуванню газовими приладами. Суміші природного газу й повітря є вибухонебезпечними, окремі компоненти газу токсичні. Але яким би газом ви не користувалися, важливо підкреслити, що для установки газових приладів, печей і для догляду за ними треба звертатися тільки до фахівців газової служби. Дотримання цих елементарних правил не зможе виключит ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 341 | Додав: USERNAME | Дата: 20.10.2018 | Коментарі (0)

Поліція звертається до громадян з проханням бути пильними та дотримуватись наступних порад, аби не потрапити на гачок аферистів.
Якщо вам надійшло смс-повідомлення з інформацією про заблокування банківської картки, ніколи і нікому не надавайте реквізити, коди і паролі своєї банківської картки; банківські установи ніколи не будуть дзвонити вам на телефон і питати пін-код або інші дані вашої картки, а також пропонувати зробити якусь дію з вашою карткою. Вся необхідна для роботи вашої картки інформація і так знаходиться у банку. Якщо вам телефонують і пропонують вирішити проблеми з вашою карткою, завершіть розмову і зателефонуйте до своєї банківської установи (номер гарячої лінії вказаний на зворотному боці картки) або зверніться за консультацією до найближчого відділення банку, де вам допоможуть вирішити усі проблеми з карткою, якщо вони дійсно є.
При купівлі товару через Інтернет-мережі, здійснюйте оплату за товар тільки при його отриманні. Не довіряйте інформації про те, що ваш родич попав у халепу і потрібні негайно гроші, щоб визволити його.
Та якщо ви все ж таки стали жертвою шахраїв, звертайтеся до найближчого відділу поліції аб ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 285 | Додав: USERNAME | Дата: 20.10.2018 | Коментарі (0)

В цьому році Білокуракинська селищна територіальна громада започаткувала експериментальний проект, який здобув назву «Бюджет участі». Мешканці громади з усіх куточків відгукнулись на проект та активно брали участь в його реалізації. До селищної ради надходило дуже багато пропозицій, але конкурсна комісія відібрала 11 найкращих проектів. На сьогодні вже реалізовано 9 проектних заявок на загальну суму близько 1 млн. грн. Активне населення громади спільно з селищною радою активно облаштовувало благоустрій території. У нашій затишній громаді з'явилися нові дитячі майданчики, спортивні майданчики, благоустроєна територія для проведення дозвілля молоді. Так, у селі Цілуйкове з'явилися дві нові зупинки для школярів, що дозволить дітям перечекати негоду на шляху до школи.
Хочеться зазначити, що вже добігає кінця конкурсний відбір на наступний бюджетний рік. 1 листопада 2018 року буде завершено прийом проектних заявок до конкурсу «Бюджет участі». Запрошуємо всіх активних жителів громади взяти участь. Детальніше про умови конкурсу можна дізнатися на офіційному сайті Білокуракинської селищної ради: https://bilokurakynska-gr ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 284 | Додав: USERNAME | Дата: 20.10.2018 | Коментарі (0)

Депутат першого округу Сергій Миколайович Бармет зі своєї ініціативи закладає фруктовий сад на території Лозно-Олександрівської ОТГ.
Нещодавно на пустирі, що знаходиться на вулиці Магістральній смт Лозно-Олександрівка, розпочалися підготовчі роботи до висадки фруктових саджанців. На давно забутому пустирі зорали землю, зробили ямки під майбутні дерева та організували підвезення води для поливу майбутнього саду. Організатор цієї толоки Сергій Миколайович Бармет за власні кошти придбав 300 саджанців фруктових дерев, серед яких яблуні, груші, сливи, вишні тощо.
Ініціативу депутата схвалили та радо підтримали громадські активісти та мешканці прилеглих вулиць і охоче долучилися до висадки саджанців.
Буквально на очах виростали рівні рядочки дерев. За вміло організованою роботою непомітно промайнув час і незабаром трудовий десант вже милувався здійсненим.
Під час дружної роботи мешканці вулиць Магістральна, Новоселівська, Садова, Лугова та громадські активісти, які брали участь у висаджуванні саджанців, ще раз впевнилися в тому, що не помилилися, обравши Сергія Миколайовича Бармета з-поміж інших кандидатів, тому що він доказує не ті ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 301 | Додав: USERNAME | Дата: 20.10.2018 | Коментарі (0)

Поліцейські Білокуракинського відділу поліції викрили та затримали 55-річного місцевого мешканця, який підозрюється у скоєнні вбивства. Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. До чергової частини Білокуракинського відділу поліції надійшло повідомлення мешканця Білокуракинського району про те, що в будинку села Лизине з ножовими пораненнями виявлено труп 48-річного місцевого мешканця. На місце події виїхала слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом відділу поліції. Також були залучені судово-медичний експерт та експерт-криміналіст. За результатами проведення слідчо-оперативних заходів у скоєнні кримінального правопорушення оперативники викрили та затримали раніше судимого 55-річного місцевого мешканця. Підозрюваний розповів поліцейським, що в ході раптово виниклої сварки він схопив ніж та наніс приблизно 11 ударів у спину своєму приятелю по чарці. Вилучено речові докази. Даний факт внесений до ЄРДР та кваліфікований за ч.1 ст.115 КК України «Умисне вбивство».

За матеріалами Білокуракинського відділу поліції

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 301 | Додав: USERNAME | Дата: 20.10.2018 | Коментарі (0)

У ході операції «Зброя та вибухівка» працівниками СКП було виявлено та вилучено обріз одноствольної мисливської рушниці, два набої калібру 16 мм, фрагмент ствола 16 калібру та фрагмент прикладу мисливської рушниці під час санкціонованого обшуку домоволодіння 38-річного місцевого мешканця. Чоловік пояснив поліцейським, що він знайшов її місяць тому на даху свого будинку. На його думку, знахідка належала його покійному дідусю. Вилучене направлено до НДЕКЦ. За даним фактом відомості внесені до ЄРДР за ч.1 ст. 263 України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

За матеріалами «Життя Білокуракинщини»

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 305 | Додав: USERNAME | Дата: 20.10.2018 | Коментарі (0)

Місто Лева прийняло Кубок Асоціації гирьового спорту України. У змаганнях взяли участь більше 130 спортсменів з таких областей: Тернопільська, Львівська, Закарпатська, Запорізька, Сумська, Чернівецька, Луганська, Рівненська, Черкаська, Волинська, Хмельницька та Миколаївська. Спортсмени змагалися у двоєборстві, довгому циклі, ривку, а також найбільш витривалі випробовували свої сили в на-пів-марафоні. Змагання проводили на спорткомплексі «Львівська політехніка».
Луганську область представляло 4 учасника, і це наші земляки, які як завжди продемонстрували свої вміння на високому рівні. Тож Віолетта Головченко серед юніорок (у вазі до 58 кг) зайняла І місце, серед жінок - І місце з результатом 140 балів; Вероніка Гармаш серед юніорок (у вазі до 65 кг) зайняла ІІ місце, серед жінок - II місце з результатом 130 балів. Роман Урозалієв (у вазі до 74 кг) серед юніорів посів ІV місце, серед чоловіків - ІІІ місце з результатом 225 балів; Кирило Кудінов (у вазі до 80 кг) виборов серед юніорів І місце, серед чоловіків II місце з результатом 193 бали. Всі вони виконали нормативи Кандидата в майстри спорту. Дані змагання були відбірковими до чемпі ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 324 | Додав: USERNAME | Дата: 20.10.2018 | Коментарі (0)

День захисника України - це державне свято хоч і вважається досить новим, але зберігає в собі історію багатьох століть. Дату 14 жовтня було обрано не випадково, саме цього дня відзначається велике православне свято - Покрова Пресвятої Богородиці, також жовтневий день був знаменним для запорізьких козаків, які вибирали старшин 14 числа. Власне, з 1999 року важлива дата в календарі свят іменувалася Днем українською козацтва.
Напередодні свята в актовому залі Будинку дитячої та юнацької творчості відбувся тематичний концерт, на якому були присутні представники місцевої влади, військовослужбовці, працівники Білокуракинсько-Троїцького військкомату, поліції, прикордонники, школярі. Ведучою заходу була учениця Білокуракинської ЗОШ №1 Надія Заєць, яка запропонувала присутнім переглянути відеопривітання з Жовківщини (Львівська область).
Для привітань та нагороджень на сцену було запрошено почесних гостей: голову Білокуракинської ОТТ Сергія Сірика, першого заступника голови, в.о. голови райдержадміністрації Сергія Щебетенка, заступника голови районної ради Наталію Літвінову та військового комісара Едуарда Кострицького. Вони подякували присутнім вій ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 272 | Додав: USERNAME | Дата: 20.10.2018 | Коментарі (0)

У приміщенні дитячо-юнацької спортивної школи в смт Білокуракине пройшла першість району з настільного тенісу серед КФК, присвячена Дню захисника України. Спортивна арена зібрала 15 учасників, які були поділені на вікові групи, у напруженій боротьбі за призові місця учасники докладали максимум зусиль і, як результат, перемогли найкращі. Так, перше місце вибороли гравці з Нещеретового - Сергій Нещерет, Анастасія Вітер, Павло Дубовий, друге місце посіли Богдан В’ялий, Євгенія Хорольська з Павлівки та Андрій Писаренко з Паньківки, почесне третє місце у Анатолія Кривулі та Оксани Кривулі з Попівки та Олександра Шестака. Всі вони отримали грамоти та цінні подарунки від відділу молоді та спорту райдержадміністрації.

За матеріалами Білокуракинської райдержадміністрації

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 284 | Додав: USERNAME | Дата: 20.10.2018 | Коментарі (0)

З робочим візитом до Білокуракинського району завітали заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська.
Першочергово заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик провела виїзний прийом громадян у приміщенні Білокуракинської районної державної адміністрації. З проблемними питаннями до неї звернулося троє громадян. Зокрема, староста с.Курячівка Ольга Кучерява, представляючи інтереси особи з інвалідністю своєї громади, звернулася з проханням надання йому матеріальної допомоги на лікування. Також на виїзному прийомі Ольга Петрівна розглянула колективне звернення мешканців смт Білокуракине, які звернулися за допомогою у вирішенні питання ремонту даху. В свою чергу секретар, в.о. голови Павлівської сільради Наталя Турбаба звернулася до Ольги Лішик з проханням сприяння у наданні статусу «народного» ансамблю «Журавка» з села Павлівка. На всі порушені питання мешканці отримали вичерпні відповіді та рекомендації.
Після цього гості району взяли участ ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 260 | Додав: USERNAME | Дата: 20.10.2018 | Коментарі (0)

«Хочу покласти в банк на зберігання гроші. Чи можу оформити довіреність на сина, дочку або іншу особу, щоб у разі необхідності можна зняти кошти з рахунку?»
Так, звичайно, можете. Один із найпоширеніших способів оформити довіреність у банківській установі. Згідно з інструкцією Національного банку України від 12 листопада 2003 року №492 такий папір може бути засвідчений уповноваженим працівником банку, якщо довіреність складається у цій установі (у присутності власника рахунка та довірених осіб). Документ не потребує додаткового засвідчення. Розпорядитися своїми коштами можна і видавши довіреність, засвідчену нотаріусом, а у випадках, визначених законодавством України - іншими уповноваженими на це особами.
Зазначу кілька важливих моментів. По-перше, довіреність оформляти у письмовому вигляді. По-друге, довіритель, тобто та особа, від імені якої вчинятиме певні дії представник, і безпосередньо представник мають бути повністю дієздатні. По-третє, у довіреності вказується строк її дії. Частіше за все довіреність видається строком на один рік. По-четверте, згода представника на оформлення довіреності на його ім’я, а ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 321 | Додав: USERNAME | Дата: 20.10.2018 | Коментарі (0)

З нагоди святкування історичного ювілею В.О.Сухомлинського в Нещеретівській ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов тиждень видатного педагога. Учителі школи провели уроки природознавства та біології на природі, серед довкілля. Педагоги В.М.Дубовий та Ю.В.Шаповалова уміло організували процес спостереження дітей за змінами в природі. Активно-рухова діяльність школярів проходила під девізом «Хочеш бути здоровим – рухайся!» Відкрите заняття гуртка тістопластики «Сухомлинський - вчитель добра і краси» провела Валентина Олексіївна Ставицька. Класні керівники та класоводи організували єдиний урок добра, під час якого наголошували на важливості вияву в повсякденному житті чуйності, доброзичливості, людяності, милосердя, здатності боротися проти зла.
Слайд-конференція вчителів «Штрихи до портрету» поглибила знання присутніх про творчу спадщину Сухомлинського як дитячого письменника, вченого, великого наставника-вихователя. На цьому наголошували вчителі Л.В.Йулдашева, І.М.Булдакова, Г.Д.Силкіна, Ю.А.Черніцова.

Г.Силкіна, заступник директора з НВР Нещеретівської ЗОШ

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 280 | Додав: USERNAME | Дата: 20.10.2018 | Коментарі (0)

22 октября - 4 года светлой памяти
ШИПИЛОВОЙ Елены Николаевны.
04.10.1973 - 22.10.2014 гг.

Тебе бы было сорок пять,
Четыре года мы в разлуке,
И День рождения опять
В тоске, в слезах, в печали, в муке.
Ты улыбаешься с портрета
И смотришь добрыми глазами.
Ты не ушла, ты рядом где-то
За голубыми небесами.
Как осознать, понять, принять,
Что никогда к нам не вернешься?
Как с этим жить и как дышать?
К тебе рукой не прикоснешься…
Ты наша скорбь, ты наша боль
Ты попрощалась с жизнью рано
И слезы, жгучие, как соль
Стекают на больную рану.
Прости, что не смогла тебя спасти,
В глаза пустили лжи туман,
Но крест им до конца нести
За тот чудовищный обман.
Бессонные в кошмарах ночи,
Серые безрадостные дни.
Жить с этой болью нету мочи,
Твои сыночки на земле одни.
Я верю, что душа твоя всё видит
Предательство родных тебе людей,
Но Бог убережет и не обидит,
Твоих кровиночек, твоих детей.
И снова плачет осень за тобой,
Прошла весна и солнечное лето,
А ты лежишь в земле сырой, ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 304 | Додав: USERNAME | Дата: 20.10.2018 | Коментарі (0)

Факти. ICTV - Від Луганська до Львова, 19.10.2018

Категорія: Відео | Переглядів: 319 | Додав: USERNAME | Дата: 19.10.2018 | Коментарі (0)

УКРАЇНА, Луганська область, Білокуракине, 19.10.2018

Категорія: Відео | Переглядів: 358 | Додав: USERNAME | Дата: 19.10.2018 | Коментарі (0)