20:24
Жіночий футбольний клуб «Кобра» - учасники Відкритого чемпіонату Харківської області з міні-футболу

Завдяки підтримки Сергія Яікова, Володимира Ромашенка та Євгена Водолаги дівчата ЖФК «КОБРА» 2003-2004 року народження взяли участь у Відкритому чемпіонаті Харківської області з міні-футболу. Цей турнір був присвячений міжнародному Дню молоді і проходив на полях ОСК «Металіст».
Шість дівочих команд розіграли призові місця у одноколовому турнірі. У такому турнірі наша команда бере участь вдруге. Дівчатам було складно протистояти досвідченим командам з Харкова, оскільки вони постійно грають та тренуються на міні-футбольних полях. Наша команда на сьогоднішній день проводить тренування на стадіоні кварталу Миру смт Білокуракине і спаринги проводить у форматі «7+1», тобто у форматі гри за правилами «Шкіряного м'яча». Тому у перших двох зустрічах за рівної гри дівчата мінімально програли футболісткам смт Шевченкове та команді «Зоря» Первомайського району. У третій грі наші дівчата дещо адаптувалися до майданчика та специфіки гри у міні-футбол і виграли у команди «Харків-2» також з мінімальним рахунком. У наступних двох іграх нам протистояли фаворити цих змагань: команди «Харків-1» та «Атлет» м. Борова. Ці команди займаються міні-футболом та футзалом по 3-4 роки та є постійними учасниками всеукраїнських змагань з цих видів. Тому, так само як і у травневому відкритому Літньому кубку Харківської області, вони переважали «Кобру» у технічному та тактичному аспекті гри. У фізичній підготовці наші дівчата мало чим поступалися суперницям. А от у бажанні грати та вигравати нашій команді взагалі не було рівних на цьому турнірі. Оскільки тільки Білокуракинська «Кобра» по ходу турніру отримувала жовті картки, які судді показували нашим гравцям не за грубу гру, а за справжню «чоловічу» жорсткість. Дівчата не хотіли програвати в жодному з ігрових моментів. Саме за цю непоступливість організатори турніру і відзначили наших дівчат грамотами. У підсумку наша команда посіла п’яте місце у цьому турнірі.
Після футбольних баталій на міні-полях всі дівчата перейшли на красень стадіон «Металіст», де стали свідками захоплюючої гри жіночої ліги чемпіонів між командами «Житлобуд-1» (Україна) та «Олімпія» (Румунія). Українські футболістки подарували багаточисельній армії вболівальників перемогу з рахунком 3:1 та вийшли у наступний етап змагань.
Тренерський штаб ЖФК «Кобра» розглядав даний турнір як один з етапів підготовки до Чемпіонату України з футзалу, прийняти участь у якому наш клуб запрошує Асоціація футзалу України.

Анатолій КРИВУЛЯ, тренер ЖФК «КОБРА»

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 304 | Додав: portalbk | Теги: білокуракинщини, Білокуракине, життя, онлайн, 2018 року, читати, портал, газета, сайт, Білокуракинський | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar