« 1 2 3 4 ... 25 26 »

Громада (лат. Politia (політія) - община) - форма соціальної (колективної) організації людей, місцева спільнота, місцева організація та частина суспільства, характерна майже для всіх народів - таке визначення дає словник. Відповідно, громадські роботи - це роботи на користь громади задля суспільного споживання.
Витоки громадських робіт уходять у далеке минуле, коли люди згуртовувалися задля виконання робіт, які були потрібні усім мешканцям (будівництво доріг, мостів, впорядкування вулиць, розбір завалів, гасіння пожеж, висаджування лісів та ін.). Дуже показовим є приклад Сполучених Штатів, де в період Великої депресії 30 років були організовані концесії з будівництва доріг та велика кількість безробітного населення країни отримала змогу попрацювати та заробити гроші, щоб вижити.
Практично в усі періоди життя людства використовувався такий спосіб організації праці.
Слід відзначити, що користь від громадських робіт важко переоцінити. Це не тільки впорядкування місць проживання, а і можливість заробити для безробітних громадян значний виховний вплив на населення, підтримка авторитету влади.
На жаль, в районі постійно відчувається ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 392 | Додав: USERNAME | Дата: 01.12.2018 | Коментарі (0)

Кожного року 5 грудня відзначають Міжнародний День волонтера. Волонтер - можливість у щоденній метушні знаходити час для добрих справ - допомагати тим, хто цього потребує. Першим волонтером-управлінцем став у 1859 році молодий Анрі Дюнан, який організувавши місцевих волонтерів для надання допомоги пораненим на полі бою під Сольферіно (Італія). Пізніше він написав книгу «Спогади про Сольферіно».
У 2018 році в акціях проведених Білокуракинською РОТЧХ взяли участь чимало волонтерів. У першу чергу хочеться висловити слова подяки волонтерам, які допомагали збирати одяг, взуття, благодійні внески, надавали необхідну допомогу нужденним під час акцій, проводили інформаційно-пропагандистську роботу з профілактики за здоровий спосіб життя. Це учні, вчителі, директора шкіл району, медичні працівники організацій охорони здоров’я, працівники громадських організацій, священнослужителі православних храмів, керівники організацій та агроформувань, спеціалісти Білокуракинської райдержадміністрації, районної ради, РЦСССДМ, безробітні громадяни, соціальні працівники клубу «Ветеран», керівники БРКУ ФСТ «Здоров'я», Білок ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 342 | Додав: USERNAME | Дата: 01.12.2018 | Коментарі (0)

Милосердя, чуйність, співчуття до слабших споконвіку були характерною рисою українського народу. Тому відзначення Міжнародного дня інвалідів - справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Особи з інвалідністю - це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре.
Щороку в Україні збільшується кількість інвалідів і ця невтішна тенденція покладає особливі зобов'язання як на владу, так і на суспільство щодо соціального захисту людей з особливими потребами та адаптації їх до нормального життя.
У приміщенні водолікарні Білокуракинської ЦРЛ працює відділення соціальної реабілітації дітей з інвалідністю комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Білокуракинської селищної територіальної громади. На сьогодні реабілітацію у відділенні проходять 15 дітей з особливими потребами. Всього на території Білокуракинської селищної територіальної громади проживає 68 дітей з інвалідністю.
Діти, які відвідують установу, отримують не тільки психологічну і медичну допомогу, р ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 376 | Додав: USERNAME | Дата: 01.12.2018 | Коментарі (0)

Кожного року 3 грудня увесь світ відзначає Міжнародний день інвалідів. Це справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов'язок перед людьми, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Особи з інвалідністю - це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре. Цей день не є святом, він покликаний привернути увагу суспільства до життя цих людей та показати їх здібності і таланти.
Наша держава взяла на себе і виконує конкретні зобов'язання щодо матеріального забезпечення людей з інвалідністю, створення для них необхідних правових, соціально-побутових умов життя, надала ряд пільг, конституційно гарантувала рівні з іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства.
У нашому районі мешкає близько 1045 осіб з обмеженими фізичними можливостями різних категорій, з них 21 особа з інвалідністю проживають у будинку-інтернаті.
Управлінням соціального захисту населення ведеться велика робота для підтримання та покращення умов життя даної категорії. Так, протягом 2018 року, 21 особа з інвалідністю отримала ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 331 | Додав: USERNAME | Дата: 01.12.2018 | Коментарі (0)

Земля завжди прекрасна у весняному яскравому віночку, у смарагдовій накидці із зелених шат, у золотавому багрянці щедрої осені. Дзвін струмків нагадує мам веселий сміх, шелест листя - легке дихання землі, а повнозерний колос - її щедрість. Тому восени, коли зібрано і оброблено все те багатство, що дала нам благодатна матінка-земля, ми шануємо свято працівників сільського господарства та переробної промисловості.
Першочергово керівництво району привітало зі святом ветеранів сільськогосподарського виробництва, зазначивши, що саме завдяки їх відданій наполегливій роботі на благо розвитку Білокуракинщини, професіоналізму ми можемо пишатися нинішніми здобутками. Їх досвід, поради - це золотий фонд нинішнього покоління хліборобів. Вони завжди є і будуть прикладом безкорисливого служіння обраній справі для молодого покоління, світлим променем їх майбутнього. Вітальними піснями та щирими словами вдячності святковий настрій подарував присутнім народний ансамбль народної пісні «Золота осінь» на чолі з Антоніною Герасютою. В теплій атмосфері ветерани сільськогосподарської галузі мали змогу поспілкуватися і згадати приємне минуле. Потім в кафе ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 514 | Додав: USERNAME | Дата: 01.12.2018 | Коментарі (0)

Події листопада 2013 - лютого 2014 років сколихнули всю державу. Люди їхали на Майдан до Києва, щоб відстояти своє майбутнє. На Майдані Незалежності й вулиці Грушевського загинуло чимало людей з різними точками зору. Але всі вони були громадянами України. Щоб події Майдану не забувалися, Президент Петро Порошенко підписав Указ про відзначення щорічно 21 листопада - Дня Гідності та Свободи, ще один пам'ятний день, що з’явився в українському календарі.
Саме з нагоди відзначення цього дня в Білокуракине біля пам’ятника Т.Г.Шевченка відбулися урочистості, в яких взяли участь представники влади, керівники підприємств, установ, організацій селища, учні шкіл та громадськість району. Ведуча заходу Ніна Ланіна зазначила, що трагічні події в Україні, починаючи з листопада 2013 року, тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина країни. До мікрофону для виступу також було запрошено депутата районної ради від ВО "Батьківщина" Юрія Грибенка - свідка подій на Майдані, та учня 9 класу Білокуракинської ЗОШ №2 Костянтина Догадайла. Чуттєві та проникливі вірші зачитали: член літературного об’єднання «Колосок» ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 354 | Додав: USERNAME | Дата: 01.12.2018 | Коментарі (0)

Село - це місце, де живуть працьовиті люди, трударі, для яких жити - значить працювати, бо праця є життя людини. Так вони виховані і прививають любов до праці, до рідної землі і своїм дітям. Коли закінчуються всі роботи в полях, садах і городах, приходить час перепочинку, тому саме в цей час, в третю неділю листопада, ми відзначаємо найважливіше свято - день працівників сільського господарства. Свято, на якому хочеться говорити про величне, вічне і святе - про землю, про творців життя на землі, творців краси земної і недарма М.Рильський сказав: «Труд і піт благословенні».
Прийшла пора підводити підсумки праці землеробів, підраховувати весь зібраний урожай.
Тимошани вміють працювати і вміють святкувати. Ось і зібралися жителі села в затишному приміщенні школи на святковий концерт, який підготувала директор СБК І.С.Горбенко. Ведучими свята були Юлія Кошеленко та Аліна Гужвінська. Зі словами привітання до аграріїв звернувся керуючий відділенням «Тимошине» ПрАТ «Агротон» О.В.Гончаренко та сільський голова М.В.Кошеленко. Вони подякували всім, хто трудився на різних підрозділах господарства, побажали затишку ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 390 | Додав: USERNAME | Дата: 01.12.2018 | Коментарі (0)

У залі засідань Білокуракинської районної ради відбулась 38 своя районної ради сьомого скликання. Сесію відкрив голова районної ради Костянтин Бондаренко. Прозвучав Гімн України. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко та запрошені сільські та селищні голови, заступники голови райдержадміністрації, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники ряду підприємств, установ району та ін. Сесія районної ради проходила згідно з регламентом районної ради 7 скликання та згідно затвердженого порядку денного.
На початку сесії голова районної ради та голова райдержадміністрації вручили Подяку депутату районної ради В’ячеславу Шипілову за активну громадянську позицію, вагомий особистий внесок у розвиток фізкультури та спорту в районі та досягнення високих спортивних результатів.
Про стан зайнятості та праці населення у Білокуракинському районі присутніх інформувала начальник управління соціального захисту населення РДА Наталя Бойко. Вона зазначила, що протягом січня-жовтня 2018 року в районі створено 100 нових робочих місць, що складає 77% від запланованих показників. Аналізуючи показники по ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 318 | Додав: USERNAME | Дата: 01.12.2018 | Коментарі (0)

27 листопада голова Білокуракинської районної державної адміністрації Сергій Іванюченко провів робочу нараду з начальником Білокуракинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області Олександром Кривенком, керівником Білокуракинського міськрайонного відділу ГУ ДСМС України у Луганській області Анатолієм Огієвичем, військовим комісаром Білокуракинсько-Троїцького об’єднаного військового комісаріату Едуардом Кострицьким та головами об’єднаних громад району Сергієм Сіриком і Олексієм Леоновим.
Учасники наради обговорили план спільних дій районної державної адміністрації та правоохоронних органів щодо впровадження правового режиму воєнного стану у районі. Також керівники правоохоронних органів та військового комісаріату поінформували голову райдержадміністрації про стан справ у відомствах. По завершенню наради голова районної державної адміністрації окреслив спільні завдання для правоохоронних органів району разом з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо забезпечення законності та правопорядку на території району.

За матеріалами Білокуракинс ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 323 | Додав: USERNAME | Дата: 01.12.2018 | Коментарі (0)

У День Гідності та Свободи ми згадуємо про події, які змінили історію нашої країни. За цей час не одному поколінню українців довелося ціною власного життя здобувати право прийдешніх поколінь на незалежність. Загиблі хлопці своїми життями спокутували вину за всіх. Це має пам’ятати кожен. Учні Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 згадали події та вшанували пам'ять про загиблих героїв.
Подія, що зібрала всіх цього дня - це приклад мужності і героїзму наших співвітчизників, які постали на захист своєї держави. «Ти знаєш, що ти - людина?» - саме такими словами починається вірш одного з найбільших правдолюбів XX століття Василя Симоненка. Він насмілився нагадати людям, що вони не гвинтики, не коліщатка у величезній державній машині в часи, коли лише підняти голову над натовпом було небезпечно, коли все людське намагалися придушити, примусити забути про особисте, індивідуальне і вимагали стати одним із мільйонів - слухняним та безликим. Вірш Симоненка актуальний і сьогодні: ми повинні пам'ятати самі й нагадувати іншим, що кожна людина - це особистість, яка має свою гідність, права та свободу. А наша держава - це теж особистість, ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 401 | Додав: USERNAME | Дата: 01.12.2018 | Коментарі (0)

Багато людей прикладають свою працю, щоб ми з вами досхочу смакували цим неоціненним витвором людських рук. І тому ми з пошаною ставимося до праці тих, хто трудиться на землі, і тому щороку запрошуємо своїх земляків-працівників до гостинної зали, щоб низько вклонитися за їх щоденний трудовий подвиг, подякувати гучними оплесками і привітати теплими словами. Так, у Попівському сільському клубі відбувся святковий концерт, присвячений Дню працівника сільського господарства. З щирими словами до трудівників села звернулися директор ПрАТ «Білокуракинський» О.Г.Свинаренко і староста села Ю.А.Гуртова. За самовіддану працю, вагомий внесок у життя ПрАТ «Білокуракинський» працівникам були вручені грамоти, а саме: О.Є.Волошину, О.В.Мінчук, О.В.Шевченко, О.В.Кривоножко, В.О.Журавльову, К.Д.Косенковій, О.О.Беліцькому, О.Л.Гуртовому, В.В.Косенкову, О.В.Мінчук, В.М.Опришко, С.В.Дубограй, І.П.Константиненко, С.І.Єрьоменко, О.В.Водолагі. Потім гарними віршами та піснями робітників привітали дітлахи села: Є.Фоменко, А.Опришко, С.Волошина, А.Іванкова, Ю.Опришко та художня самодіяльність: В.І.Мінчук, О.М.Волошина, С.І.Опришко. Після святкового конц ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 353 | Додав: USERNAME | Дата: 01.12.2018 | Коментарі (0)

Як передбачено Законом України «Про прокуратуру» від 14.10.2014 р. №1696-VII прокуратура України становить єдину систему, яка в порядку, передбаченому цим Законом, здійснює встановлені Конституцією України функції з метою захисту прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави.
На прокуратуру Конституцією України та Законом покладені функції підтримання державного обвинувачення в суді, представництва інтересів громадянина або держави в суді, нагляду за додержанням законів органами, що провадять оперативно-розшукову діяльність, дізнання, досудове слідство, а також нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.
Виконуючи конституційну функцію з підтримання публічного обвинувачення в суді та організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, вирішення відповідно до закону інших питань під час кримінального провадження, нагляду за негласними та іншими слідчими і розшуковими діями органів правопорядку працівниками Білокуракинського відділу Старо ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 358 | Додав: USERNAME | Дата: 01.12.2018 | Коментарі (0)

Змагання з гирьового спорту в м.Старобільськ. Білокуракинці - чемпіони-2018У м. Старобільськ проходив обласний турнір з гирьового спорту, присвячений Дню працівників сільського господарства. У змаганнях взяли участь 8 команд: смт Новопсков-1, смт Новопсков-2, смт Новоайдар, Старобільської ДЮСШ, м.Куп’янськ, Просторівської ЗОШ Білокуракинського району, с. Веселе, збірна команда Білокуракинського району.
Команда Білокуракинського району (тренер Дмитро Іванов) зайняла четверте загальнокомандне місце: Дана Козаченко - ІІ місце, Віка Сергієнко - ІІІ місце, Нікіта Матвєєв - І місце, Віталій Калиновський - ІІ місце, Олексій Білей - ІІ місце, Олег Корда - ІІІ місце, Дмитро Іванов - ІІІ місце, Владислав Іванюченко - ІІ місце, Нікіта Попов - І місце, Артем Ковтун, Олексій Чухляк, Сергій Довженко, Костя Шевченко.
Команда Просторівської ЗОШ Білокуракинського району (тренер В.В.Чижевський) зайняла перше загальнокомандне місце: Вероніка Гармаш - І місце, Віолета Головченко - ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 350 | Додав: USERNAME | Дата: 24.11.2018 | Коментарі (0)

У рамках Всеукраїнської екологічної акції «Посади дерево миру» 9 листопада за ініціативи Білокуракинської СТГ учнями восьмих класів Білокуракинської ЗОШ І-ІII ступенів №1 було висаджено саджанці дубу червоного та акації по вулиці Центральній. Мета акції - привернути увагу мешканців громади до екологічних проблем, формування дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища, роз’яснення важливості збереження природної спадщини, підвищення рівня екологічної свідомості та екопатріотизму, прагнення берегти природу рідного краю. Активну участь у проведенні заходу взяли працівники Борівського лісництва Сєвєродонецького ЛМГ, які провели доповнення лісових культур у своєму лісництві.

Білокуракинська селищна рада

... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 370 | Додав: USERNAME | Дата: 24.11.2018 | Коментарі (0)

Обласний турнір з футзалу сеерд ветеранів. смт Новопсков. Команда Білокуракине, фото, 2018 рікУ смт Новопсков відбувся обласний турнір з футзалу серед ветеранів 40+. У змаганнях взяли участь 4 команди з Білокуракиного, Новопскова, Мілового та Рибянцевого. Ігри проходили за круговою системою, кожна команда зіграла по три гри. У результаті по кращій різниці забитих м’ячів перше місце зайняли ветерани з с. Рибянцеве, другими стали ветерани з смт Білокуракине, третіми були ветерани з смт Мілове. Команди були нагороджені кубками та грамотами. За команду Білокуракиного виступали: Едуард Заїка, Євген Іщенко, Микола Пономаренко, Анатолій Кривуля, Олександр Циганок, Ігор Майборода, Павло Дубовий, Олександр Дронов.

За матеріалами «Життя Білокуракинщини»

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 378 | Додав: USERNAME | Дата: 24.11.2018 | Коментарі (0)