00:34
Події, які змінили історію нашої країни

У День Гідності та Свободи ми згадуємо про події, які змінили історію нашої країни. За цей час не одному поколінню українців довелося ціною власного життя здобувати право прийдешніх поколінь на незалежність. Загиблі хлопці своїми життями спокутували вину за всіх. Це має пам’ятати кожен. Учні Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 згадали події та вшанували пам'ять про загиблих героїв.
Подія, що зібрала всіх цього дня - це приклад мужності і героїзму наших співвітчизників, які постали на захист своєї держави. «Ти знаєш, що ти - людина?» - саме такими словами починається вірш одного з найбільших правдолюбів XX століття Василя Симоненка. Він насмілився нагадати людям, що вони не гвинтики, не коліщатка у величезній державній машині в часи, коли лише підняти голову над натовпом було небезпечно, коли все людське намагалися придушити, примусити забути про особисте, індивідуальне і вимагали стати одним із мільйонів - слухняним та безликим. Вірш Симоненка актуальний і сьогодні: ми повинні пам'ятати самі й нагадувати іншим, що кожна людина - це особистість, яка має свою гідність, права та свободу. А наша держава - це теж особистість, що прагне до світового визнання на політичній арені, прагне поваги до своєї гідності, волі та самоідентичності.
Ще в І ст. н.е. римський державний діяч, філософ Цицерон сказав: «Люблять Батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що вона твоя».
І саме молодому поколінню творити нову історію держави, що займе належне місце серед вільних і рівних країн планети.

Адміністрація Білокуракинської ЗОШ №2

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 401 | Додав: portalbk | Теги: події, життя, революція, свободи, Білокуракине, майдан, гідності | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar