00:17
На сторожі законності і справедливості

Як передбачено Законом України «Про прокуратуру» від 14.10.2014 р. №1696-VII прокуратура України становить єдину систему, яка в порядку, передбаченому цим Законом, здійснює встановлені Конституцією України функції з метою захисту прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави.
На прокуратуру Конституцією України та Законом покладені функції підтримання державного обвинувачення в суді, представництва інтересів громадянина або держави в суді, нагляду за додержанням законів органами, що провадять оперативно-розшукову діяльність, дізнання, досудове слідство, а також нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.
Виконуючи конституційну функцію з підтримання публічного обвинувачення в суді та організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, вирішення відповідно до закону інших питань під час кримінального провадження, нагляду за негласними та іншими слідчими і розшуковими діями органів правопорядку працівниками Білокуракинського відділу Старобільської місцевої про¬куратури проводиться процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у 850 кримінальних провадженнях, скеровано до суду більше 100 обвинувальних актів, в яких якісно підтримано публічне обвинувачення та проявлено принципову позицію щодо притягнення винних до відповідальності.
Також представництво прокурором інтересів держави в суді - це одна з важливих гарантій забезпечення захисту їхніх інтересів держави.
Так, Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури, виконуючи представницьку функцію у своїй діяльності протягом 11 місяців 2018 року по всіх видах судочинства заявлено 11 позовів на загальну суму 2,7 млн. грн.
У Білокуракинському районі всі визначені Конституцією функції прокуратури здійснює, уособлюючи собою Закон, невеликий колектив Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури, який є молодий, однак достатньо професійний, працездатний, згуртований.
Наявність професійного свята - Дня працівників прокуратури України, - підтверджує важливість функціонування інституту прокуратури на сучасному етапі розвитку України.
Завдяки відповідальній і висококваліфікованій праці прокурорів, незважаючи на складну ситуацію в державі, створюються умови щодо збереження в нашій державі політичної стабільності, утвердження засад верховенства права і законності.
У день професійного свята хочеться щиро привітати колег, працівників Старобільської місцевої прокуратури, ветеранів органів прокуратури, які доклали і продовжують докладати значних зусиль до зміцнення законності і правопорядку в Білокуракинському районі.
Бажаю всім вам і членам ваших сімей міцного здоров’я, щастя, мудрості та наполегливості в нелегкій праці. Впевнений, що прокуратура й надалі буде гідно виконувати покладені на неї повноваження, сприяючи розвитку України як демократичної й правової держави.

І.НІКОЛАЄВ, начальник Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури, молодший радник юстиції

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 362 | Додав: portalbk | Теги: Білокуракине, життя, прокуратура, білокуракинщини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar