00:52
Хвала рукам, що пахнуть хлібом

Село - це місце, де живуть працьовиті люди, трударі, для яких жити - значить працювати, бо праця є життя людини. Так вони виховані і прививають любов до праці, до рідної землі і своїм дітям. Коли закінчуються всі роботи в полях, садах і городах, приходить час перепочинку, тому саме в цей час, в третю неділю листопада, ми відзначаємо найважливіше свято - день працівників сільського господарства. Свято, на якому хочеться говорити про величне, вічне і святе - про землю, про творців життя на землі, творців краси земної і недарма М.Рильський сказав: «Труд і піт благословенні».
Прийшла пора підводити підсумки праці землеробів, підраховувати весь зібраний урожай.
Тимошани вміють працювати і вміють святкувати. Ось і зібралися жителі села в затишному приміщенні школи на святковий концерт, який підготувала директор СБК І.С.Горбенко. Ведучими свята були Юлія Кошеленко та Аліна Гужвінська. Зі словами привітання до аграріїв звернувся керуючий відділенням «Тимошине» ПрАТ «Агротон» О.В.Гончаренко та сільський голова М.В.Кошеленко. Вони подякували всім, хто трудився на різних підрозділах господарства, побажали затишку і достатку родинам, мирного неба і рясних врожаїв. Було вручено трударям запашний коровай і пролунала пісня «Хліборобський коровай» у виконанні Н.Стативки. Дітям були вручені солодкі подарунки. Також ведучі привітали людей, які теж не мало часу проводять в полі, які вкладають душу у розвиток села, це наші приватні підприємці: фермерське господарство «Родничок», приватне підприємство «Гранд-Баварія», фермерське господарство «Степ», фермерське господарство «Новоандріївське» та всіх наших фермерів, які працюють на своїй землі.
Вітали зі святом керівників господарства, працівників контори, майстерні, току, заправки. Особливі слова подяки прозвучали для працівників їдальні за такі смачні обіди.
Славно працювали всі шановні трударі. Ми щиро вдячні їм за любов до землі, терпіння і витримку. І тому від усієї душі дарували свої виступи вихованці дитячого садка «Лелека» під керівництвом Анни Чухляк, учні школи, вокальний ансамбль «Зіронька», жіночий колектив «Білі роси», солісти Дар’я Петриченко, Аліна Гужвінська, Сергій Чухляк. Всім сподобалась весела сценка «Дві куми» у виконанні Н.Стативки та С.Черняк. Найкращі працівники були нагороджені подяками та грамотами за сумлінну працю.
Працівники сільського господарства - це люди найдревнішої та найсвятішої професії на землі, які не звикли до шани та для яких став звичним повсякденний важкий труд біля землі, бо творіння хліба - справа дуже і дуже нелегка. Завдяки їхній наполегливій праці та вмілому господарюванню, завдяки «золотим рукам» і живе наша українська нива, а значить вічно буде жити наша рідна Україна.

Н.СТАТИВКА, учасниця художньої самодіяльності

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 393 | Додав: portalbk | Теги: життя, скачати, читати, районна, газета, білокуракинщини, Село, праця, хліб | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar