19:31
Зірка Скрябіна
Життя - дивна річ. Одні люди доживають іноді до глибокої старості, але ніякої вдячної пам’яті по собі не залишають. Інші - спалахують яскравою кометою на життєвому небосхилі поколінь і своїм світлом знищують навколишню темряву. Нехай це світло і було недовговічним, але інші, маленькі зірочки, теж починають яскраво світити, бо в їхній пам’яті завжди житиме отой яскравий спалах.

Таким яскравим світилом нашої української культури був і відомий співак Андрій Кузьменко (Кузьма Скрябін). Палкий патріот, щедрий меценат, талановитий музикант - ось ті риси, що вирізняють Андрія Кузьменка із плеяди інших виконавців. Його життя було коротким, але насиченим, щасливим і яскравим. Так, він був щасливим, бо радів кожному новому дню, кожній новій подорожі, кожній новій пісні. Він був простим, щирим, безпосереднім, завжди мав власну думку, своє бачення кожної події. Він жив на повну, а не збирався жити. Нікого не боявся, нікому не прагнув сподобатися, був самим собою. Його душа боліла за родину, за друзів, за рідну Україну. Андрій мріяв, щоб життя людей покращилося, щоб європейські стандарти добробуту прийшли у кожен дім. Він закликав до миру і взаєморозуміння всіх людей.

Нажаль, страшна трагедія 2 лютого 2015 року зупинила гаряче серце Кузьми Скрябіна. Але його пам’ятають і люблять. Напередодні роковин смерті музиканта у Нещеретівській ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов цікавий захід, на якому учні 8-11 класів та вчителі вшанували пам'ять Кузьми Скрябіна, пригадали його життєвий та творчий шлях. Яскраві ведучі Дмитро Гнатенко, Сергій Карпінський, Антон Плотницький, Богдан Рой та Ростислав Федченко створили атмосферу заочної подорожі життєвими віхами відомого музиканта… А ще на присутніх чекала цікава презентація та музичні кліпи Кузьми Скрябіна. Зачарував глядачів виступ наших дзвінкоголосих одинадцятикласниць Анастасії Заїки, Аліни Кійко, Анжеліки Тараненко, Тетяни Роззувайло та Юлії Щоткіної, котрі презентували своє бачення відомої пісні Скрябіна «Старі фотографії». А ще присутні прослухали запис спогадів Кузьми, пригадали його голос. Кожен із глядачів зрозумів, що Кузьма Скрябін був справжнім патріотом, талановитою та доброю людиною, небайдужою до долі України.

Присутні із задоволенням прослухали цікаву інформацію, переглянули кліпи на пісні Скрябіна. Всі виходили після заходу із почуттям гордості за те, що серед нас, українців, є такі талановиті особистості, які щиро люблять рідну країну і прагнуть бачити її багатою та щасливою. А ще у присутніх виникло бажання глибше ознайомитися із творчою спадщиною відомого співака і музиканта.

У підготовці заходу мені допомогли: класний керівник 8 класу Ю.А.Черніцова та актив старшої школи.

Л.Йулдашева, заступник директора з виховної роботи Нещеретівської ЗОШ І-ІІІ ст.

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№1-2 від 02 січня 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 341 | Додав: portalbk | Теги: життя, Андрій, Память, діти, Скрябін, Кузьма, школа, білокуракинщини, Кузьменко | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar