16:01
З 1 січня 2016 року змінено розміри деяких видів державних допомог
Верховною Радою України 24 грудня 2015 року схвалено Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (реєстраційний номер 3628 від 11.12.2015 року), яким передбачається змінити умови надання окремих видів соціальної допомоги.

Законом передбачається, що з 01.01.2016 року тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, надаватиметься з урахуванням матеріального стану сімей, в якій виховується дитина. Допомога на дітей одиноким матерям надаватиметься у розмірі, що дорівнює різниці між 100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

З метою реалізації норм Закону Міністерством соціальної політики України підготовлено відповідне Урядове рішення, яке буде прийняте Кабінетом Міністрів України найближчим часом. Тому у січні виплати даних допомог для запобігання переплат одержувачам будуть призупинені до законодавчого врегулювання даного питання.

При цьому, звертаємо увагу, що для громадян, які звернуться у період січня-березня 2016 року за призначенням зазначених видів допомоги за новими умовами, планується зазначені допомоги призначати та виплачувати з 1 січня 2016 року.

Т.ЛАДНА, заступник начальника УСЗН Білокуракинської РДА

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№3-4 від 09 січня 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 329 | Додав: portalbk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar