22:46
Вшанували героїв-визволителів
19 січня 2016 року на кладовищі біля обеліску та братської могили воїнів смт Білокуракине пройшов урочистий захід, присвячений 73-й річниці визволення Білокуракинщини. Кожен день тієї страшної війни забирав тисячі життів наших співвітчизників. Немає жодної родини, яку б не опалило її полум’я. Потрібно увіковічнити пам’ять про кожного, хто в грізну годину смертельної небезпеки, що нависла над Батьківщиною, грудьми став на шляху ворогів і дав їм нищівну відсіч.

У заході взяли участь голова Білокуракинської об’єднаної територіальної громади С.І.Сірик, його заступники Д.А.Шуть і В.М.Носуля, заступник військового комісара Білокуракинсько-Троїцького ОРВК, підполковник Є.А.Іщенко, трудові колективи підприємств, організацій, установ селища.

Настоятель храму Святих Царствених Страстотерпців ієрей Андрій відслужив панахиду за воїнами 172-ої стрілецької дивізії, 115-ої танкової бригади, що загинули в боях при звільненні нашого селища у роки Другої Світової війни.

Одночасно з цим заходом біля пам’ятника невідомому солдату відбулося урочисте покладання квітів за участю колективу Білокуракинського елеватора на чолі з М.М.Віхровим. Гордості та захоплення за минулі часи придає той факт, що саме біля цього місця, де знаходиться пам’ятник, в районі залізничної станції і проходили основні бої за звільнення селища. 73 роки назад тут розривалися снаряди, лунали автоматні черги, гуркотіли танки, літаки, горіла багатостраждальна земля. Йшли бої не на життя, а на смерть. І потрібно було володіти великою мужністю, героїзмом, сміливістю та відвагою, щоб йти під кулі ворога. Це святе місце поховання воїнів, які загинули смертю героїв у боях за Білокуракине. Вони наступали, громлячи ворогів, звільняючи від них нашу територію. Але, на превеликий жаль, для деяких бій став останньою миттю в цьому житті. Молоді, сильні, життєлюбні – вони навічно залишились лежати в землі.

Дякуємо вам, солдати-визволителі, за наше теперішнє і майбутнє. Пам’ять про вас ми будемо вічно берегти. І завжди будемо вдячні за ваш подвиг.

Юлія Малюк

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№9-10 від 30 січня 2016 року

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 373 | Додав: portalbk | Теги: життя, Память, ветерани, білокуракинщини, війни | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar