20:08
Третя сесія Білокуракинської районної ради сьомого скликання
24 грудня 2015 року у залі засідань Білокуракинської районної ради відбулась третя сесія районної ради сьомого скликання. У її роботі, окрім депутатів, взяли участь голова Білокуракинської райдержадміністрації С.І.Іванюченко, сільські та селищні голови, заступники голови РДА, керівники структурних підрозділів РДА, керівники ряду підприємств, установ району, начальник Білокуракинського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Луганській області, прокурор району. Сесія проходила згідно з регламентом 6 скликання районної ради. Її відкрив голова райради К.І.Бондаренко. Депутати затвердити порядок денний.

Із першого питання щодо районного бюджету на 2016 рік виступила начальник управління фінансів РДА А.В.Гончар. В результаті обговорень, у яких активну участь взяли депутати райради М.І.Ворочок, Ю.Г.Грибенко, Н.О.Козачок, Д.І.Козленко, депутати затвердили районний бюджет на 2016 рік (Прим. ред.: детальна інформацію щодо цього питання - у найближчих номерах).

Депутати також затвердили районну цільову програму «Освіта Білокуракинського району на 2016 рік» та норми харчування для школярів і дошкільнят (інформувала начальник відділу освіти РДА Л.І.Зубкова); районну програми соціального захисту дітей у Білокуракинському районі на 2016-2017 роки (інформувала головний спеціаліст служби у справах дітей РДА М.І.Пугач); програму «Соціальна підтримка молоді Білокуракинщини на 2016-2017 роки» та внесли зміни і доповнення до районної програми розвитку фізичної культури і спорту у Білокуракинському районі на 2014-2016 роки (інформував завідуючий сектором з питань молоді та спорту РДА М.Я.Пономаренко); внесли зміни до програми «Соціальна підтримка сім’ї, дітей та молоді, попередження насильства в сім'ї, забезпечення Гендерної рівності та протидії торгівлі людьми, профілактика негативних явищ серед підлітків та молоді на 2014-2018 роки» (інформувала спеціалісті категорії РЦСССДМ Н.М. Ворочок).

Із питання про внесення змін до комплексної районної програми соціального захисту ветеранів війни, праці, військової служби, пенсіонерів та громадян похилого віку на 2012-2016 роки інформувала начальник УСЗН РДА Н.А.Бойко. Після обговорення цього питання, у якому активну участь взяли депутати райради В.І.Пономаренко та Н.О.Козачок, депутати проголосували за внесення змін до вищезазначеної програми.

Про затвердження граничної чисельності працівників закладів культури району інформував начальник відділу культури РДА В.В Аполлонов. Участь у обговоренні даного питання взяли депутати райради С.С.Перелигін та Ю.Г.Грибенко. Так, депутати затвердили з 01.12.2015 року граничну чисельність працівників закладів культури району, які фінансуються з районного бюджету, у кількості 98 штатних одиниць. Голова райдержадміністрації С.І.Іванюченко запропонував переглянути видатки на утримання районного краєзнавчого музею із 200 до 90-100 тис. грн. на рік. Депутати не проголосували за дану пропозицію, але вирішили розглянути на засіданнях постійних комісій доцільність прийняття даного рішення.

Депутати розглянули структуру та штатний розпис виконавчого апарату районної ради на 2015-2016 роки, умови оплати праці та Положення про матеріальне заохочення працівників виконавчого апарату районної ради на 2016 рік. Інформував голова райради К.І.Бондаренко. Голова РДА С.І.Іванюченко з цих питань озвучив свої пропозиції, які попередньо пролунали й на засіданні президії районної ради. Він наголосив на зменшенні видатків на утримання райради, скоротивши чисельну кількість, не заповнювати вільні вакансії та зменшити видатки на пальне до 800 л на рік у зв’язку з тим, що в районі створена об’єднана територіальна громада і для існуючої районної ради зменшилась кількість населених пунктів, тож і бюджет повинен бути меншим. Зекономлені кошти пропонувалось направити на проведення культурних, спортивних, дитячих заходів тощо. Депутат райради М.І.Ворочок порушив питання й скорочення виплати інтенсивності. У обговоренні взяли також участь депутати райради С.С.Перелигін, О.О.Леонов, І.В.Коваленко, Ю.Г.Грибенко, С.М.Соляний, О.А.Болкун, О.І.Чухрай. В результаті дискусій пропозиції голови РДА С.І.Іванюченка та і депутата райради М.І.Ворочка підтримали не всі депутати.

Регламент районної ради сьомого скликання зачитала заступник голови райради Н.П.Літвінова. Свої міркування щодо цього питання висловила депутат райради Н.О.Козачок. Депутати затвердили Регламент райради 7 скликання.

Після того, як всі питання порядку денного розглянули, третя сесія районної ради сьомого скликання була оголошена закритою.

Голова райради К.І.Бондаренко звернувся до депутатів із пропозицією проявити ініціативу та попрацювати на засіданнях постійних комісій над розробкою плану роботи районної ради на 2016 рік.

Депутат районної ради Н.О.Козачок привітала всіх присутніх із наступаючим Новим роком. До неї приєднався голова райради К.І.Бондаренко. До слова було запрошено настоятеля Свято-Тихонівського храму, благочинного Білокуракинського округу Сєвєродонецької єпархії, архімандрита Володимира, який подякував за можливість бути присутнім на сесії, розповів про роботу храму та привітав всіх зі святами.

Із заключним словом виступив голова РДА С.І.Іванюченко, який відзначив, що дана сесія була по-справжньому демократичною, а також сказав багато побажань з нагоди Новорічних та Різдвяних свят.

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№3-4 від 09 січня 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 340 | Додав: portalbk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar