19:43
Свято Водохреща на Білокуракинщині
Хрещення Господнє – одне з найбільш християнських і найрадісніших свят. Цей день пов’язаний з хрещенням Ісуса Христа в річці Йордан Іоанном Хрестителем. За християнським вченням, цього дня з’явився Бог у трьох іпостасях: Бог Отець – в голосі, Син Божий – в плоті і Дух Святий – у вигляді голуба. На спомин про хрещення у храмах відбуваються святкові богослужіння, хрестом і молитвою освячуються ріки, озера та криниці. З цього часу вода в них стає цілющою і цілий рік дарує людям здоров’я, наснагу і захищає від лиха.

Вже традиційно, 19 січня біля річки Білої на громадському пляжі пройшло свято Водохреща. Там зібралося багато людей, щоб відзначити велике християнське свято, очистити свою душу і тіло, набратися енергії і бадьорості для нових благородних справ. Вже було підготоване місце для купання, доріжка до якого була встелена соломою. На березі стояли палатки для переодягання окремо для жінок та чоловіків, які надали Центр зайнятості та Управління АПР. Довкола лунали пісні хору Свято-Тихонівського храму.

Ведуча О.Зверхановська розповіла всім присутнім історію свята та запросила для освячення води настоятеля Свято-Тихонівського храму, благочинного Білокуракинського округу Сєверодонецької єпархії, архімандрита Володимира. Після процедури освячення священник окропив всіх присутніх водою та привітав зі святом. Потім всі бажаючі мали змогу зануритися в ополонку або оновити свій організм, як у духовному, так і у фізичному плані. Таких знайшлося чимало – чоловіки, жінки, молодь. На березі на них чекала безкоштовна польова каша та цілющий чай, які приготували С.П.Бондар, Л.І.Варченко, М.В.Верецун, Д.А.Юхмін, В.Ю.Ковальчук та О.М.Світлична.

Шашлик можна було придбати у приватних підприємців села Павлівка, а місцеві підприємці вели торгівлю різноманітними смаколиками.

За безпекою біля водойми слідкували служба із надзвичайних ситуацій та «Швидка допомога». За порядком навколо вели нагляд працівники Білокуракинського відділу поліції. Також окрему подяку за надану допомогу варто висловити Білокуракинському елеватору (М.М.Віхров), ТОВ «Білокуракинський хлібозавод» (Ж.О.Тарасова), в.о. військового комісара Білокуракинсько-Троїцького ОРВК В.В.Острогляду, Л.Г.Журбі, відділу культури РДА (В.В.Аполлонов), Б.О.Трубачову та Новопсковському РЕМу (О.І.Чухрай).

Участь у заході взяли голова Білокуракинської об’єднаної територіальної громади С.І.Сірик, його заступники Д.А.Шуть та В.М.Носуля та почесні гості – народний депутат В.С.Курило і його помічник Є.В.Мироненко.

Незважаючи на мороз (+3), свято Водохреща пройшло весело. Всі гості були задоволені і у гарному настрої.

Юлія Малюк

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№9-10 від 30 січня 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 465 | Додав: portalbk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar