22:15
Прокурори пильнують за додержанням гарантій щодо виправлення та ресоціалізації засуджених в умовах АТО
Нелегітимними органами тимчасово окупованої території Луганської області з розташованих на ній установ виконання покарань усупереч вимогам діючого законодавства України умовно-достроково звільнено 3 засуджених, мешканців Білокуракинського району. Зазначені особи, не отримавши будь-якої допомоги для їх ресоціалізації у суспільстві в окупаційних умовах, повернулися на контрольовану державною владою України територію.

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури задля забезпечення виконання вироків суду стосовно вказаних засуджених у порядку ст.537, 539 КПК України підготовлено та направлено до Білокуракинського районного суду подання з метою вирішення судом питань, пов’язаних із визначенням їх подальшого правового статусу, оскільки останні звільнені з установ виконання покарань всупереч вимогам діючого законодавства України.

За результатами розгляду цих подань вимоги прокурора судом задоволені, вказаних засуджених направлено до установи відбування покарання з метою подальшого виконання вироку.

Слід зазначити, що у разі вибору цими засудженими шляху виправлення та доведення цього своїми діями, вони зможуть звернутись до суду з клопотанням про їх звільнення від відбування покарання у випадках, визначених чинним законодавством України, у тому числі умовно-достроково.

С.Кондак, прокурор Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури, юрист 3 класу

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№7-8 від 23 січня 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 369 | Додав: portalbk | Теги: АТО, пильнують, прокурори, засуджені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar