22:20
Професія військовослужбовця - престижна
Останнім часом молодь все більше приваблює професія військовослужбовця, тож вони цікавляться умовами прийому до вищих військових навчальних закладів. Детальніше з цього питання ми вирішили поцікавитись у заступника військового комісара Білокуракинсько-Троїцького ОРВК, підполковника Є.А.ІЩЕНКА.

Кор.: - Скажіть будь ласка, хто може вступити до вищих військових навчальних закладів та як це зробити?

Є.І.: - На військову службу на посади курсантів до вищих військових навчальних закладів далі (ВВНЗ), підрозділів приймаються громадяни України за власним бажанням, які закінчили загальноосвітні навчальні заклади, пройшли відповідну попередню підготовку, склали вступні іспити, а також придатні до військової служби за станом здоров’я і віком: цивільна молодь віком від 17 до 21 року, в тому числі ті, яким 17 років виповнюється в рік зарахування на навчання; військовослужбовці та військовозобов'язані віком від 18 до 23 років, які не мають військових звань офіцерського складу. Держава надає сьогодні можливість не тільки отримати професію, військову спеціальність, але й працевлаштовує без зайвого клопоту. Особи, які виявили бажання вступити до ВВНЗ, повинні ознайомитись з умовами прийому до військового закладу та подати заяву до районного військового комісаріату (РВК) за місцем проживання в період з 1 січня до 1 червня року вступу. Приймальна комісія ВВНЗ розглядає справи кандидатів і приймає рішення про їх виклик для проведення фахових вступних випробувань, чи про відмову у виклику із зазначенням причин, забезпечуючи при цьому рівномірне представництво кандидатів з усіх регіонів України. Рішення оформляється протоколом засідання приймальної комісії. Зарахування кандидатів до ВВНЗ проводиться до 1 серпня.

Кор.: - Для тих, хто вирішив пов’язати своє життя з військовою кар’єрою та офіцерським званням, які пропонуються ВВНЗ?

Є.І.: - Існує цілий перелік ВВНЗ, в яких можливо отримати додатково до військової ще й цивільну спеціальність. Їх перевагою сьогодні лишається те, що навчання проводиться за найвищими державними стандартами і, головне, безкоштовно. Це Харківський університет повітряних сил ім. І.Кожедуба; національна академія сухопутних військ ім. Гетьмана П.Сагайдачного (м. Львів); військова академія (м. Одеса); військовий інститут телекомунікацій та інформатизації державного університету телекомунікацій; військовий інститут Київського національного університету ім. Т.Шевченка; гвардійський факультет військової підготовки національного технічного університету (Харківський політехнічний інститут) - танкісти; Житомирський військовий інститут ім. С.П.Корольова; факультет військово-морських сил Одеської національної морської академії; кафедра військової підготовки національного авіаційного університету; кафедра військової підготовки Одеського державного екологічного університету; військово-юридичний факультет національної юридичної академії України ім. Я.Мудрого.

Також проводиться відбір на підготовку за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Молодший спеціаліст» до військового коледжу сержантського складу Академії Сухопутних військ ім. П.Сагайдачного; Харківського університету повітряних сил ім. І.Кожедуба, військового інституту телекомунікацій та інформатизації Державного університету телекомунікацій, відділення військової підготовки морехідного коледжу технічного флоту Одеської національної морської академії.

Дівчатам також можна подавати заяви для вступу до ВВНЗ: Харківського університету повітряних сил ім. І.Кожедуба (факультет автоматизованих систем управління та наземного забезпечення польотів авіації); національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана П.Сагайдачного у м. Львів (факультет культурно-виховної, просвітницької роботи та організації дозвілля у військах); військової академії м. Одеса (факультет тилового забезпечення військ).

Кор.: - Які переваги навчання у ВВНЗ?

Є.І.: - Це, перш за все, здобуття якісної освіти та престижного диплому; соціальні гарантії згідно діючого законодавства; безкоштовне житло, обмундирування, харчування, грошове та медичне забезпечення; безкоштовне курсове навчання як водіїв транспортних засобів категорії «С»; гарантоване місце для проходження військової служби на офіцерських посадах у Збройних Силах України, СБУ, МВС, Державної прикордонної служби після закінчення навчання. Випускникам ВВНЗ держава гарантує: житлове забезпечення (безкоштовно, в гуртожитках поліпшеного типу в спеціально обладнаних окремих номерах з меблями по 3-4 чоловіки, обладнані місцями для загального відпочинку, для приготування їжі, душовими кабінами євростандарту з цілодобовою гарячою водою, туалетом, сушаркою); речове забезпечення; безкоштовне медичне обслуговування; пільги для сім'ї; достойну платню - від 4000 до 7000 грн., своєчасну виплату коштів.

Навчання у коледжі також надає можливість: здобути освіту за рахунок видатків державного бюджету; одержати гарантоване працевлаштування; продовжити навчання за спорідненими напрямами підготовки у будь-якому ВВНЗ України за освітньо-кваліфікаційними рівнями «бакалавр» та «магістр». У процесі навчання курсанти коледжу одержують грошове забезпечення та безкоштовно забезпечуються: гуртожитком; триразовим харчуванням; обмундируванням та речовим майном. Термін навчання у військовому коледжі - 3 роки.

Кор.: - Куди звертатись з питань вступу до ВВНЗ?

Є.І.: - За детальною інформацією необхідно звертатись до Білокуракинсько-Троїцького об'єднаного районного військового комісаріату.

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№3-4 від 09 січня 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 350 | Додав: portalbk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar