15:33
Презентація місцевої цільової програми
"Адаптація внутрішньо переміщених осіб у Білокуракинському районі на 2016 рік"

За ініціативи Національної Координаційної ради Програми ООН по населених пунктах (UN-Habitat) в Україні, 14 січня 2016 року у Міністерстві соціальної політики України відбулася нарада-семінар з питань розробки і впровадження місцевих цільових програм пілотних міст і районів Луганської області «Адаптація внутрішньо переміщених осіб на 2016 рік», у якій взяли участь голова Білокуракинської райдержадміністрації С.І.Іванюченко та його заступник Н.І.Вервейко.

Так, з 23 вересня по 23 грудня 2015 року у рамках Проекту управлінською командою райдержадміністрації було розроблено Місцеву цільову програму району «Адаптація ВПО у Білокуракинському районі на 2016 рік» та Паспорти бюджетних програм на 2016 рік за наступними напрямками: соціальний захист, охорона здоров’я, зайнятість, житло, орієнтованих на забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб.

Під час заходу головою Білокуракинської райдержадміністрації були представлені проекти, які включені до місцевої цільової районної програми. Так, за напрямками програми у районі передбачено реалізацію 14 проектів на загальну суму 9,5 млн. грн.

Робочою групою райдержадміністрації за напрямком соціальний захист розроблені підпрограми з організації роботи служби «Соціальне таксі» з метою надання послуг для 320 одиноких громадян з числа ВПО, які мешкають у віддалених населених пунктах району, організації роботи сенсорної кімнати у районному Центрі реабілітації дітей-інвалідів з надання послуг для 149 дітей з числа ВПО, організацій роботи «Пункту прокату технічних та інших засобів реабілітації» з надання послуг особам похилого віку та особам з фізичними вадами з числа ВПО.

За категорією охорона здоров’я пріоритетним є напрямок закупівлі сучасного обладнання для своєчасного діагностування туберкульозу та контролю за станом захворюваності на туберкульоз, а саме цифрового флюорографа. Також за напрямком розроблено комплексну районну підпрограму «Забезпечення безплатним лікуванням 224 осіб пільгових категорій з числа ВПО».

За напрямком зайнятість озвучено підпрограми, у ході реалізації яких можливе створення 31 робочого місця для внутрішньо переміщених осіб. Пріоритетним напрямком категорій житло є реконструкція соціального гуртожитку для надання житлово-комунальних послуг 30 особам з числа ВПО в селищі Білокуракине.

Наступним кроком із впровадження і Білокуракинському районі розроблених проектів є їх презентація та проведення експертизи у профільних міністерствах Кабінету Міністрів України.

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№9-10 від 30 січня 2016 року

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 346 | Додав: portalbk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar