21:23
Перевірка готовності до свят
Напередодні Новорічних та Різдвяних свят голова Білокуракинської районної ради К.І.Бондаренко та депутат районної ради, голова коаліції О.О.Леонов здійснили робочу поїздку на території Шарівської, Солідарненської, Червоноармійської сільських та Лозно-Олександрівської селищної рад з метою перевірити підготовку до свят закладів культури і освіти, привітати їх працівників, вручити подарунки.

Так, у Шарівській ЗОШ Новорічні ранки (для молодших класів та вихованців дитсадочку «Світлячок») та вечори (для старшокласників) проходили у святково прикрашеній спортивній залі, де розмістилась ялинка-красуня під стелю. Прикрашанням займались школярі, тому все виглядало урочисто, по-сучасному, варто відзначити безліч плакатів на стінах. Сценарій до свят готувала Н.О.Ляшко, активну участь також взяли вчителі О.О.Зінченко та Т.О.Похила, кожен клас готував номери, інсценівки, танці. Варто відзначити найяскравіші: «Різдвяні ангели» (2 клас), «Панянка і селянка» (6 клас), «Одного разу на екзамені» (10 клас), «Японці» (В.Слинько, Я. Похила). У ролі Діда Мороза був Ваня Бондарев, Снігуроньки - Віка Деревянко та Альона Іщук. Варто також відзначити активних школярів. Це М.Євсюков, В.Деревянко, І.Похила, С.Годунов та ін. У якості глядачів, окрім батьків учнів, були всі бажаючі жителі села. Школярі отримали подарунки від керівництва ПрАТ «Агротон», депутата районної ради О.В.Баранова та місцевих підприємців.

У Шарівському сільському Будинку культури до Новорічного концерту готувались заздалегідь. Шарівський сільський голова О.П.Піднебенний особисто брав у цьому участь. Програму готувала О.М.Шара, інсценівки-завідуюча СБК Н.О.Проданюк. Головні учасники свята: колективи «Рябінушка», «Домісолька», солісти А.Зінченко, Н.Зінченко, О.Євсюкова, Н.Заїка, А.Бражнікова, В.Деревянко, С.Зінченко, Д.Зінченко. У ролях Діда Мороза та Снігуроньки - Ваня Бондарев та Віка Деревянко. Фінансову допомогу у святкуванні надали депутати районної ради О.В.Баранов та О.О.Леонов.

У Лозно-Олександрівському Будинку культури готувався святковий концерт (сценарій О.М.Біюн та Н.О.Писаренко) та новорічна дискотека. Лозно-Олександрівський селищний голова І.П.Проценко цей процес тримала на особистому контролі. Учасники драмгуртка «Світанок» підготували жартівливу виставу. Також на глядачів чекало 26 танцювальних, пісенних, сценічних номерів за участю колективів «Барвінок», «Мрія», «Веселі дзвіночки», солістів Н.Овчаренко, Ю.Гряка, Д.Шинкаренко, Н.Писаренко, Д.Пивоварова, С.Чувилкіна, Т.Базалеєвої, М.Шмаля, О.Бугакова. Роль Діда Мороза дісталась Олександру Сичову, Снігуроньки - Ользі Панченко. Лозно-Олександрівське лісництво надало до свят 5 ялинок, селищна рада - новорічні прикраси, М.М.Саркісян (Білокуракинський тваринницький комплекс) - цукерки, депутати райради О.В.Баранов та О.О.Леонов - подарунки.

У Лозно-Олександрівській ЗОШ кожен клас разом із класними керівниками, класоводами, педагогами-організаторами з початку грудня готувалися до Новорічних свят. До цієї справи підійшли дуже серйозно та відповідально, щоб під час концерту кожна дитина змогла розкрити свій талант. Сценарії до святкових заходів готували також Т.М.Кожум'яка, Т.І.Базалеєва, С.В.Чувилкін. Незабутніми були такі святкові заходи: «Новорічна казка», «Новорічна подорож до Діда Мороза і Снігуроньки», «Завжди все збувається», «Новий рік у казці», «Новорічний бал» та ін. У ролі Діда Мороза були Т.Шиянов (9 клас), К.Гапонов (5 клас), М.Зарубін, В.Бугаков (10 клас), М.Палій (11 клас), Снігуроньки - А.Гапонова (8 клас), Д.Заволодько (5 клас), Т.Моргунова (4 клас), К.Назарова (11 клас), М.Кутько (7 клас). Ролі казкових героїв виконували: Н.Ляшко, Ю.Домницький (5клас), В.Лютий, С.Дроздов, М.Бугаков, Т.Лагутін (4 клас), В.Лінник, Т.Шевелева, Д.Охремова (З клас), О.Панченко, Ю.Мучний, О.Гайдамачук, А.Лінник, А.Іванова, А.Баранова, О.Сичов (11 клас), К.Ракова, Д.Морозова (10 клас) та ін. Доставку ялинки із Лозно-Олександрівського лісництва здійснив батько С.Кутько. Подарунки дітлахи у школі та садочку отримали завдяки дирекції ПрАТ «Агротон», депутату районної ради О.В.Баранову, директору школи, батькам, селищної ради, М.М.Саркісяну.

У Солідарненській ЗОШ для школярів підготували Новорічні ранки та вечори. Сценарії до свят готувала В.В.Попова та вчителі. Не обійшлося й без допомоги директора школи, а також О.М.Рябець, І.О.Потоцької, Л.М.Волченко, Ю.І.Дяченко. Батьки приготувати дітям чудові новорічні костюми. Всі школярі були дуже активні під час свят, брали участь у іграх, конкурсах, казках, інсценівках, демонстрували танці, розповідали вірші тощо. Цього року А.І.Панченко подарував школі новий костюм Діда Мороза, у ролі якого були В.Кравченко та М.Попов. Снігуронькою під час свят були А.Олейникова та В.Животікова. Допомогли із солодкими подарунками дітлахам С.М.Малик та В.І.Фоменко. Внесок до свят зробив і депутат райради О.О.Леонов. У школі розроблено план роботи на зимові канікули, щоб дітлахи були активними під час відпочинку.

Солідарненський сільський голова О.І.Стадніков безпосередньо займався підготовкою святкування Нового року у селі. Для цього було прикрашено ялинку, впорядковано місце відпочинку для односельчан, а для проведення святкової дискотеки запросив С.Чувилкіна із Лозно-Олександрівки. Допомогу у святкуванні надав С.І.Фоменко.

Святкування Нового року у Червоноармійській ЗОШ було поділено на дві групи: 1-6 класи - ранок «Новорічні пригоди» та 7-11 класи - новорічний вогник «З Новим роком, друзі». Підготовкою сценарію для розважально-новорічних програм займалися Л.В.Бабіч, Н.І.Андронова, Л.В.Жирова з класними керівниками. Ялинку прикрашали школярі. На святі були й казкові герої, хороводи довкола ялинки, вистави, конкурси, розваги, пісні, інсценівки, гуморески, вітання, номери від кожного класу, новорічна дискотека, солодкий стіл. У ролях Діда Мороза та Снігуроньки були О.Льоушкін, В.Жиров та К.Фоменко, Є.Маслова, ведучі - Ю.Андрюшин, І.Клочко, Д.Бутков, Ю.Любима. Вдало із ролями казкових героїв справлялися: А.Дідюхін, В.Брюсенцова, М.Бабіч, К.Бобильова, Д.Кривова, Т.Тонконог, А.Ткаченко, Д.Піднебенна, Д.Кривова, К.Фоменко. Подарунки до свят дітлахи отримали завдяки С.І.Фоменку, В.І.Фоменку (СФГ «Ява»), Т.А.Силкіної (СФГ «Форвард-2»), С.В.Стешенку (СТОВ «Прогрес»), депутату райради О.В.Баранову (ПрАТ «Агротон»), ПП Ківшаря та ПП Лагутіної. Червоноармійський сільський голова В.О.Бабіч доставив до школи ялинку. У школі розроблено план на Новорічні канікули, щоб дітлахи не встигали сумувати.

Червоноармійський сільський голова В.О.Бабіч подбав про те, щоб сільське населення гідно відзначило Новий рік. Для цього була прибрана територія, зроблено освітлення, прикрашена ялинка із яскравими вогниками. У Червоноармійському сільському Будинку культури підготовкою до Новорічного концерту та дискотеки займались заздалегідь. До цього долучили місцеву молодь. Фінансову підтримку для проведення заходів надали І.В.Нікітін, О.І.Силкін, депутати райради М.О.Юрченко, О.О.Леонов, Ю.Г.Грибенко, які завітали напередодні свят. Сценарієм святкового концерту займалась Н.О.Незнайко. Свої виступи підготували А.Духіна, Д.Пономарьова, Д.Бутков, В.Тонконог, Є.Тимофеев, Л.Загоруйко, Н.Старовойтова, Т.Ніконова, ансамбль «Ягідка».

Варто відзначити, що допомогу у проведенні Новорічних свят у Павлівському сільському Будинку культури надав депутат райради Д.І.Козленко. Також голова райради К.І.Бондаренко та депутат райради О.О.Леонов не залишили без подарунків до свят й Паньківський сільський клуб.

Здійснивши робочу поїздку на північну територію району, голова райради К.І.Бондаренко та депутат райради О.О.Леонов перевірили підготовку до Новорічних та Різдвяних свят закладів культури і освіти, відзначивши, що робота у цьому напрямку активно проводиться. Також було взято до уваги ряд критичних зауважень, що пролунали у ході поїзди, щодо їх ліквідації проводитиметься плідна робота. А взагалі, на територіях все зроблено для того, щоб їх населення активно долучилось до культурних заходів та гідно відзначило такі улюблені для дорослих та малих свята.

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№3-4 від 09 січня 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 412 | Додав: portalbk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar