21:12
Навчаємо і виховуємо
Кожен навчальний рік у Луб’янській ЗОШ І-ІІ ст. розпочинається зі Свята квітів, яке традиційно присвячується пам’яті воїна-афганця Миколи Третяка. Після свята учні 9 класу з кращими букетами йдуть до могили воїна, зустрічаються з його матір’ю, в школі проходить урочиста лінійка. Далі учні готуються до свята «Золота осінь». Поробки із овочів, фруктів, танці, пісні, прислів'я, загадки, сценки - все про осінь і на будь-який смак. Всі батьки спішать до школи помилуватися дійством. Шанують учні нашої школи і День вчителя. Самостійно готують свято педагогам, проводять день самоврядування. Брали участь учні і у тижні козацької слави до Дня захисника України, проводили свято «Нумо, хлопці!», а воїнам АТО готували листівки і побажання.

Також ми брали участь у шкільному етапі конкурсу ім. П.Яцика, де виявляли свої знання з української мови та літератури. 9 листопада, як і всі бажаючі в Україні, писали всеукраїнський радіодиктант. Люблять наші учні і День української писемності та мови. Вчитель української мови та літератури В.В.Сидоренко креативно підійшла до проведення цього свята: відеопрезентації, ігри, танці, вірші, пісня, яку заспівали усі разом - аби тільки учням було цікаво. Щорічний конкурс «Поетичний медозбір вирішено було поєднати з батьківськими зборами. Самі ж батьки і визначали переможців конкурсу. Це В.Гнатенко і Д.Світлична, Ю.Ляшенко, Д.Гнатенко.

Не забуваємо і про сумні дати: в День голодомору запалили свічку пам’яті, передивилися відеофільм, переглянули спогади односельців про ті страшні часи. Учитель історії Т.І.Одайська підготувала разом з учнями розповідь про життя наших сіл Луб’янки та Заїківки за часів голодомору.

Шануючи волонтерів та всіх, хто не байдужий до подій сьогоднішнього дня, вшанували пам’ять українського співака Кузьми Скрябіна. Педагог-організатор Т.О.Сидоренко разом з учнями підготувала розповідь про співака, передивилися відеофільм, а учні 6 і 7 класів заспівали пісні з його репертуару.

Не стоїмо осторонь і таких заходів, як Тиждень безпеки дорожнього руху, Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», «Тиждень національної школи - 2015». Учні малюють малюнки, пишуть тематичні диктанти, беруть участь у тематичних заходах.

Щоб учні менше хворіли, запрошуємо фельдшера нашого ФАПу Н.М.Макарову для бесід з учнями. Діти радо зустрічаються з Ніною Миколаївною, бо її розповіді завжди змістовні і корисні.

З метою профілактики правопорушень провели зустріч учнів з інспектором Білокуракинського ВПРУНП М.Є.Орловим.

З метою вивчення рідного краю, виховання любові до Батьківщини 2 грудня учні 5-9 класів здійснили подорож до одного із семи чудес Білокуракинщини - Свято-Іллінського храму в селі Цілуйкове. Завідуюча сільським клубом та бібліотекар цього села провели для дітей екскурсію і в храмі, і в клубі, і в бібліотеці села. Завжди цікаво знати як і чим живуть люди в інших селах. Дорогою додому завітали до Паньківської ЗОШ І-ІІ ст. Обмінялися відеопрезентаціями про свої села та школи, і вирішили, що таке спілкування обов’язково повинне мати продовження. В планах ще здійснити подорожі і до інших чудес Білокуракинщини.

Попереду ще багато роботи, зустрічей, свят і ми будемо прикладати зусилля і надалі, щоб дати нашим дітям свої знання, турботу і любов, щоб вони відчували гордість за свою маленьку школу, були справжніми патріотами України.

Г.СВІТЛИЧНА, директор Луб'янської ЗОШ І-ІІ ст.

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№1-2 від 02 січня 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 359 | Додав: portalbk | Теги: життя, освіта, луб'янка, школа, білокуракинщини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar