11:20
Губернатор області на Білокуракинщині
25 грудня, вже вдруге у цьому році, із робочим візитом на Білокуракинщині побував губернатор Луганської області Г.Б.Тука, де відвідав ДНЗ «Зірочку», Нещеретівську ЗОШ,спорткомплекс «Здоров’я», провів нараду у залі засідань райдержадміністрації.

Так, Г.Б.Тука із головою райдержадміністрації С.І.Іванюченком, головою селищної ради Білокуракинської територіальної громади С.І.Сіриком завітали до ДНЗ «Зірочка», що у Нещеретовому. Там їх зустрічали начальник відділу освіти РДА Л.І.Зубкова, завідуюча дитсадочком Г.В.Колянчикова. Саме в цей час у дітлахів на святі були Дід Мороз та Снігуронька. Малеча розповідала їм віршики. Губернатор завітав не з пустими руками та презентував вихованцям дитсадочку солодкі подарунки. Після - відбувся огляд садочка, знайомство із його роботою, проблемами, планами на майбутнє. Як відзначила Л.І.Зубкова, садочок потребує відкриття ясельної гру¬пи, а взагалі у районі є потреба у групі для дітей з обмеженими можливостями.

До Новорічних свят відбуваються чудеса. Для учнів Нещеретівської ЗОШ справжнім чудом стали: новий дах у школі та придбання автобусу. Саме з такими подарунками до нещеретівських школярів завітав губернатор. Про такі сюрпризи вони навіть не могли мріяти. На порозі школи зібрались директор Нещеретівської ЗОШ Т.І.Чумак, всі учні, вчителі. Хлібом-сіллю зустрічали поважних гостей. Губернатор вручив ключі директору школи від новенького шкільного автобусу, яким тепер підвозитимуться близько 100 школярів та вихованців дитсадочку із сусідніх сіл. Одразу дітлахи вирішили випробувати транспорт, після чого президент школи відзначила його зручність та комфортабельність. Також перед Новим роком було повністю замінено дах школи, кошти на це виділила облдержадміністрація у сумі близько 950 тис. грн.

Почесних гостей школярі запросили до актової зали, де відбулось новорічне свято. Директор та учні у знак подяки презентували їм обереги. У своїх виступах Г.Б.Тука, С.І.Іванюченко, С.І.Сірик, Л.І.Зубкова висловили своє задоволення вдалою реалізацією задумів, також відзначили, що у планах на майбутнє - утеплення школи та багато іншого, ще дасть змогу зробити цю школу європейського зразку. Також привітали присутніх зі святами та сказали купу теплих побажань.

Очільник області відвідав і спорткомплекс "Здоров’я», де ознайомився із роботою піролізного обладнання. Сучасний твердопаливний котел установлений цього року у приміщенні спорткомплексу на виконання програми енергоефективності.

Це дасть можливість значно зекономити затрати на опалювальний сезон та досягати більшого теплового ефекту, що дозволить кожного дня займатись спортсменам у тренувальних залах у комфортних умовах. Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Г.Б.Тука провів робочу нараду у залі засідань райдержадміністрації за участю голови РДА С.І.Іванюченка, голови райради К.І.Бондаренка, Білокуракинського селищного голови С.І.Сірика, сільських та селищних голів, старост, місцевих депутатів, заступників голови РДА та райради, керівників ряду підприємств, установ, організацій району та ін. з метою дізнатися про стан справ у районі, плани на майбутнє, проблеми, що турбують, дати відповіді на наболілі питання.

Так, на порядку денному було шість питань. Про роботу новоствореної Білокуракинської об’єднаної територіальної громади проінформувала заступник голови райдержадміністрації Н.І.Вервейко (прим. ред. - виступ див. нижче). Начальник УСЗН Н.А.Бойко познайомила із станом справ у сфері соціального захисту населення району. Про розвиток освітньої галузі району доповіла начальник відділу освіти РДА Л.І.Зубкова. Про стан медицини району проінформували головний лікар райлікарні С.А.Хамчич та в.о. головного лікаря ПМСД Ю.І.Доля.

Голова райдержадміністрації озвучив губернатору одну із головних проблем у розвитку сільського господарства району - це зменшення поголів'я ВРХ. Селищний голова висловив губернатору ідеї щодо відкриття на території району переробних підприємств. Голова районної ради порушив питання розвитку прикордонних населених пунктів району. Також із вуст присутніх прозвучали наболілі питання: стану доріг району, суспільно-політичної ситуації в області, відкриття додаткового пункту пропуску із окупованою територією тощо. Губернатор дав вичерпні відповіді на всі питання, що турбували білокуракинців.

Підсумовуючи, голова райдержадміністрації С.І.Іванюченко подякував губернатору, що він за такий короткий проміжок часу вдруге відвідав Білокуракинщину. Також натякнув, що зовсім скоро видасться ще привід запросити губернатора, а який - поки що залишив у таємниці.

Приємною несподіванкою стало те, що прямісінько до зали засідань завітали Дід Мороз та Снігуронька - новорічні сюрпризи продовжуються. А ще й не самі, а з дітлахами. Талановиті маленькі білокуракинці презентували губернатору від вихованців дитсадочків ляльку-мотанку, а від учнів арт-студії «Стрекоза» - картину. У знак подяки Г.Б.Тука вручив несподіваним гостям солодкі подарунки.

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№1-2 від 02 січня 2016 року

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 343 | Додав: portalbk | Теги: життя, Іванюченко, Тука, білокуракинщини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar