20:18
Фольклорний дивосвіт на Різдвяні свята
Одне із найзнаменитіших і найвеличніших свят календаря, яким власне започатковується рік, є Різдво Христове. Відкрити духовні острови у вирії сучасної бездуховності ми можемо, звернувшись до тих вічних джерел, з яких черпав наснагу та мудрість наш народ. Це його культурна та духовна спадщина, які він витворив протягом віків.

8 січня до районного Будинку культури ім. Т. Шевченка приїхали всі народні таланти Білокуракинського краю. Відкрили концертну програму господарі свята – народний ансамбль народної пісні «Золота осінь», його керівник – заслужений працівник культури України Антоніна Іванівна Герасюта, привітала усіх з Новорічними і Різдвяними святами. Своїми запальними піснями присутніх у залі зачарували народний фольклорний ансамбль «Берегиня» (с. Цілуйкове), ансамблі «Калинові зорі» (с. Нещеретове), народний вокальний ансамбль «Заїчанка» (с. Заїківка), фольклорний ансамбль «Срібна криниця» (с. Курячівка) та «Струмочок» (с. Дем’янівка). Як завжди, неперевершені танці продемонстрував танцювальний колектив «Грація». Співаки аматори Ніна Олексіївна Козачок, Катерина Хрипун, Оксана Пронь, Анна Ромасюк і Катерина Вервейко своїми піснями полонили серце слухачів. Ці виступи на районній сцені продемонстрували найкращі традиції Слобожанського краю у святкуванні Різдва Христового, Нового року та Водохрещі. Прозвучало багато пісень про ці свята, були щедрувальники і посипальники. Це дійство пройшло на високому рівні, всі учасники порадували земляків своїми талантами.

Юлія Малюк

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№5-6 від 16 січня 2016 року

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 364 | Додав: portalbk | Теги: осінь, золота, життя, Різдво, дивосвіт, Концерт, білокуракинщини, фольклорний, різдвяний, РБК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar