16:10
Благодійний ярмарок в школі
Напередодні Дня інвалідів у Білокуракинській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 був проведений благодійний ярмарок, започаткований активістами волонтерського руху. У ярмарку брали участь учні 1-11 класів. Діти продавали різні смаколики, які готували власноруч. Найактивнішими у заході виявилися учні 1 класу, вторгувавши найбільшу суму грошей. Хочеться подякувати учням та їх батькам, а особливо мамам, які допомагали дітям у розпродажі: М.О.Єнченко, Н.С.Тарасенко, Н.В.Барметова, О.М.Світлична, Г.М.Вітер. Зібрані кошти було витрачено на одяг та взуття для хворої дівчинки, яка навчається в нашій школі.

Після ярмарку відбулася виховна година для учнів 5-8 класів «Люди з інвалідністю серед нас», яку підготував педагог - організатор А.Г.Голованьова. Увагу дітей було звернено на те, що на сьогодні кількість людей з обмеженими можливостями на планеті сягає показника в понад мільярд осіб або 15%. Щодо України, то чисельність осіб з інвалідністю становить близько трьох мільйонів (6% від загальної чисельності населення нашої держави). Ці статистичні дані красномовно свідчать про гостроту та поширеність проблеми людей з інвалідністю. Між дітьми було проведено опитування методом «Мікрофон»: які асоціації викликає у них слово «інвалідність», запропоновано вправи «Поводир-Сліпець», «Лабіринт», «Запам'ятати послідовність». А потім дітям дали можливість висловитися, що вони відчувають.

Підсумком обговорення стали висловлювання дітей, серед яких вражаючими були слова С.Бондаренко: «Я вдячна Господу Богу за те, що маю, за те, що я живу», та А.Борисової: «Завжди роби добро і допомагай ближньому своєму».

Педагогічний колектив Білокуракинської ЗОШ №2

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№1-2 від 02 січня 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 367 | Додав: portalbk | Теги: життя, діти, Ярмарок, учні, благодійний, школа, Білокуракине, білокуракинщини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar