17:08
Статистична інформація є важливим ключем для розуміння соціально-економічного становища району

Відзначається День працівників статистики в Україні 5 грудня. Це професійне свято, встановлене Указом Президента від 02.12.2002 р. №1120/2002. Ця дата пов'язана з проведенням у 2001 році першого Всеукраїнського перепису населення, найбільш масштабної статистичної роботи. Але перепис - це лише мала частина статистики.
У нашому регіоні міркують над статистичними даними спеціалісти відділу статистики у Білокуракинському районі, які відповідно до Закону України «Про державну статистику» здійснюють державну статистичну діяльність, направлену на збір і обробку «статистичної інформації щодо масових економічних, соціальних, демографічних, екологічних явищі процесів, що відбуваються в регіоні».
Фахівцями відділу статистики у Білокуракинському районі протягом останніх 15 років проводяться обстеження умов життя домогосподарств (сімей) (далі УЖД), економічної активності (далі ЕАН) та сільськогосподарської діяльності (далі СГД) населення району. Основними напрямками даної роботи є отримання об’єктивної інформації стосовно життєвого рівня домогосподарств (сімей), яка в подальшому використовується для визначення прожиткового мінімуму, встановлення розміру мінімальної заробітної плати, визначення розміру споживчого кошика для розробки програм соціального захисту населення.
У поточному році обстежуються домогосподарства щомісячно по умовах життя домогосподарств - 12 сімей в сільській місцевості, по економічній активності населення - 48 сімей в сільській місцевості, по сільськогосподарській діяльності - 53 сім'ї. Відбір сімей, які беруть участь у обстеженнях проводиться Державною службою статистики України.
Щиро дякуємо тим громадянам, які на даний час обстежуються. Завдяки нашій спільній з вами праці об'єктивно оцінюється реальний стан усіх сфер життя населення району та створюється інформаційна база, що стає основою для прийняття багатьох урядових рішень.
Шановні працівники відділу статистики у Білокуракинському районі, прийміть щиру вдячність за сумлінну працю, добросовісне виконання професійного обов’язку. Упевнена, що статистична служба і надалі буде забезпечувати формування найсучаснішої інформаційної системи, широку доступність інформації та виступатиме потужним чинником демократизації суспільства.
У цей святковий день, шановні колеги, зичу вам та вашим родинам міцного здоров’я, щастя, добра та миру! Наснаги вам та Божого благословення у всіх ваших справах.
З нагоди професійного свята хотілося б привітати наших ветеранів, які багато років свого життя присвятили статистичній галузі. Побажати їм здоров'я, злагоди та миру.
Особливо хочеться подякувати респондентам Білокуракинського району за конструктивну співпрацю, адже результат нашої роботи безпосередньо залежить від вашого розуміння, важливості наданої вами інформації під час проведення статистичних спостережень. Адже статистична інформація є важливим ключем для розуміння соціально-економічного становища нашого району та основним індикатором для прийняття органами державної влади правильних управлінських рішень.

Т.КОТОВА, начальник відділу статистики у Білокуракинському районі

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 758 | Додав: portalbk | Теги: Білокуракине, життя, статистика | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar