16:26
Сьома сесія Білокуракинської районної ради сьомого скликання
25 березня у залі засідань Білокуракинської районної ради відбулась сьома сесія районної ради сьомого скликання. Сесію відкрив голова районної ради К.І.Бондаренко. Прозвучав Гімн України. На сесії, окрім депутатів районної ради, були присутні заступник голови райдержадміністрації Н.І.Вервейко, сільські та селищні голови, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники ряду підприємств, установ району, Білокуракинського відділу поліції ГУ НП України в Луганській області, Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури. Сесія районної ради проходила згідно з регламентом районної ради 7 скликання та згідно затвердженого порядку денного.

Минулої сесії депутати відпрацювали процедуру проведення поіменного голосування, тому виникла необхідність внесення відповідних змін до Регламенту районної ради. Тож з першого питання про внесення змін до Регламенту районної ради 7 скликання виступила заступник голови районної ради Н.П.Літвінова. Депутати проголосували за це питання.

Рішенням депутатів було призначено на посаду головного лікаря КЗ «Білокуракинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Олександра Миколайовича Данілка. Інформував із цього питання голова районної ради К.І.Бондаренко.

Депутати проголосували за внесення змін і доповнень до районного бюджету на 2016 рік. Доповіла з цього питання начальник управління фінансів райдержадміністрації А.В.Гончар.

Про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку Білокуракинського району за 2015 рік (Прим, ред.: детальніше див. на 2-й стор.), про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Білокуракинського району на 2016 рік. про виконання Комплексної програми розвитку та підтримки малого підприємництва в Білокуракинському районі в 2015 році та затвердження Комплексної програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Білокуракинському районі на 2016-2017 роки інформувала начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації С.А.Христенко. Доповнили виступ своїми питаннями та коментарями такі депутати як В.І.Пономаренко, Н.О.Козачок, М.І.Ворочок. Варто зазначити, що метою Програми економічного і соціального розвитку Білокуракинського району на 2016 рік є зростання добробуту та підвищення якості життя населення за рахунок забезпечення позитивних структурних зрушень в економіці, підвищення її конкурентоспроможності як основи для збалансованого зростання стандартів та показників економічного розвитку. Депутати взяли до відома почуту інформацію із вищевказаних питань та затвердили програми на 2016-2017 роки.

Користуючись нагодою, що голова Білокуракинської ОТГ був присутній на сесії, депутат райради О.О.Леонов звернувся до нього із закликом конструктивної спільної роботи громади та районної ради із бюджетних питань.

Своїм рішенням депутати затвердили Комплексну районну програму щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2016 рік; внесли зміни та доповнення до Комплексної районної програми соціального захисту ветеранів війни, праці, військової служби, пенсіонерів та громадян похилого віку на 2012- 2016 роки; внесли доповнення до Комплексної районної програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2014-2018 роки. Інформувала з цих питань начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Н.А.Бойко.

Питання про використання земель сільськогосподарського призначення та водного господарства на території Білокуракинського району за рішенням депутатів районної ради було знято з розгляду з метою більш детального вивчення.

Депутати затвердили технічну документацію про нормативну грошову оцінку земельної ділянки загальною площею 52,1332 га. що надається в оренду ДП «Білокуракинське ЛМГ» для ведення товарного сільськогосподарського виробництва із земель державної власності сільськогосподарського призначення, які перебувають у резервному фонді, що розташовані за межами населених пунктів на території Білокуракинської селищної ради Білокуракинського району Луганської області. Інформував із цього питання головний лісничий Державного підприємства «Білокуракинське лісомисливське господарство» О.В.Сухоставський.

Про реформування газети «Життя Білокуракинщини» та КП «Редакція газети «Життя Білокуракинщини»; про затвердження складу редакційної колеги та районної програми підтримки КП «Редакція газети «Життя Білокуракинщини» на 2016 рік інформувала головний редактор районної газети «Життя Білокуракинщини» А.В.Отрошко. Так, депутати проголосували за реформування газети «Життя Білокуракинщини» та КП «Редакція газети «Життя Білокуракинщини» у другому етапі - протягом 2017-2018 років (Прим, ред.: детальніше див. на 2-й стор.), затвердили редакційну колегію в наступному складі: А.В.Отрошко - головний редактор районної газети (голова редколегії), Н.П.Літвінова - заступник голови районної ради, О.В.Баранов, О.О.Леонов. Ю.Г.Грибенко, Т.М.Візьма, О.А.Болкун, С.М.Соляний - депутати районної ради; затвердили Програму підтримки районної газети на 2016 рік.

Депутати внесли доповнення до переліку нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ Білокуракинського району, яке може бути передано в оренду у 2016 році (Прим, ред.: детальніше див. на 2-й стор.). Інформувала з цього питання заступник голови районної ради Н.П.Літвінова.

У різних питаннях витупили директор Коноплянівської ЗОШ О.В.Бикова, яка зачитала своє звернення до депутатів районної ради щодо збереження Коноплянівської ЗОШ від можливого закриття у зв’язку з прийняттям Кабінетом Міністрів України Закону «Про оптимізацію соціальних витрат», за яким з 1 вересня 2016 року припиняються виплати освітніх субвенцій на утримання шкіл, в яких навчається менше 25 учнів; та голова районної ветеранської організації В.П.Путненко щодо взяття до відома звернення з’їзду ветеранів України, який відбувся 23 березня тощо. Почуту інформацію депутати взяли до відома.

Після розгляду всіх питань порядку денного сесії, взяття до відома всіх зауважень та пропозиції щодо ведення сесії, сьома сесія районної ради сьомого скликання була оголошена закритою.

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№27-28 від 02 квітня 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 491 | Додав: portalbk | Теги: життя, Новини, білокуракинщини, сьома, депутати, сесія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar