17:38
Незабутні враження. «Сузір’я Новопсковщини» зійшло на Білокуракинщині
Того, що культурне життя на Білокуракинщині помітно активізувалося з приходом на посаду начальника відділу культури В.С.Ситник, думаю, ніхто не заперечуватиме. У найвіддаленіших куточках району виступають і свої аматори сцени, і гості, даруючи людям приємні хвилини відпочинку. Проводяться звіти колективів художньої самодіяльності, творчі конкурси, обмінні концерти тощо. От і минулої неділі до білокуракинців завітали сусіди-новопсковці з обмінним концертом у рамках обласної програми «Сузір’я талантів Луганщини».

Спершу до присутніх звернулася заступник голови Новопсковської райдержадміністрації О.М.Чертова. Вона наголосила на тому, що урядом Віктора Януковича, виконавчими органами на місцях багато робиться для розвитку культури в цілому і самодіяльної народної творчості зокрема, духовності, утвердження національної самосвідомості українців. Нинішній концерт - свідчення того, що люди мають змогу реалізувати свої таланти, порадувати ними інших. А це так багато - дарувати всім радість, робити життя змістовнішим і цікавішим. І я впевнена, що громадяни України гідно оцінять ці зусилля 31 жовтня, віддавши перевагу кандидату в президенти В.Януковичу - людині, яка вже довела конкретними справами свою здатність мислити і діяти справді по-державному.

Земляків привітав зі святом зустрічі з прекрасним голова Новопсковської районної ради Б.О.Ситник. Він розповів, що самодіяльне народне мистецтво на Новопсковщині має глибоке коріння і багаті традиції, зазначивши при цьому, що самодіяльні аматори сцени Білокуракинського району ні в чому їм не поступаються. І це добре, що практикуються такі обмінні концерти, бо вони сприяють зближенню, об'єднанню людей. І ще краще було б, якби такі заходи проводилися на рівні областей. Тоді б їх жителі краще і більше дізнавалися одне про одного, що не давало б змоги окремим політикам протиставити схід держави заходу і навпаки.

- Наша держава неподільна і в цьому її сила, - сказав Борис Олексійович. - Такий курс проводить нинішня влада, це стверджує своїми щоденними діями кандидат у президенти В.Янукович.

Голова Новопсковської райради Б.О.Ситник побажав присутнім гарного настрою, приємного відпочинку. А ще - запросив білокуракинських аматорів сцени на Новопсковщину з концертом-відповіддю.

І ось на сцені розпочалося справді прекрасне дійство. Гості «завели» залу з першого номера програми. А зробила це юна, але вже іменита артистка, лауреат Всеукраїнського фестивалю дитячої самодіяльної творчості, переможець багатьох обласних конкурсів Ася Коренева. Пісня «Ветер перемен» у її виконанні звучала цілком професійно. Естафету успіху перейняв шоу-балет «Аполо». Зачарували всіх «Карамельки» - так називається дитячий танцювальний колектив, з яким працює хореограф Раїса Кузнецова. Їхній танець «Тише, мыши, кот на крыше» був неповторним. А який шквал оплесків викликав народний інструментальний ансамбль під керівництвом В.Андрусенка. Він подарував «Музичний коктейль» з відомих і улюблених багатьох людей народних пісень. Акробатичне тріо «Чунга-Чанга», народний ансамбль «Лийся, пісне», солісти Валерій Бородін, Тетяна Ігольникова, сімейний дует Соловйових - ні, назвати всіх тих, хто порадував білокуракинців своєю творчістю, поіменно просто неможливо. Бо це дійсно був парад зірок, про що свідчили практично не стихаючі оплески зали, крики «Браво!», «Біс».

Гості, які протримали господарів сцени в постійній напрузі майже дві години, завершили концертну програму оригінальним і ефектним фіналом «Зажигай». Тобто, запалюй-запалюй свої зірки на вдачу і на добро. Запалюй в ім’я цього добра любов до ближніх. Бо тільки вона, любов, як підкреслив, дякуючи новопсковцям за це свято для душі і вручаючи квіти, голова Білокуракинської райдержадміністрації О.І.Діденко.

- Такі зустрічі повинні носити не епізодичний, а системний характер, - сказав він. - Бо від них стає світліше і тепліше на душі. Звичайно, такий рівень виконавської майстерності новопсковців свідчить про їхню постійну роботу над репертуаром, сценічною культурою, манерою виконання. Тож і надалі радуйте своїми талантами людей. Нехай у ваших родинах панують злагода, достаток, спокій. А це можливе лише за умови стабільності і миру у нашій державі, тобто того курсу, який проводить прем’єр-міністр України, претендент на найвищий державний пост Віктор Янукович, чию кандидатуру вже зараз підтримують тисячі жителів двох наших районів, всієї Луганщини.

Від імені білокуракинців гостям подякувала за прекрасний концерт начальник відділу культури В.С.Ситник. А її колега з Новопскова висловив слова вдячності за гостинність, побажав всім життєвих успіхів і гараздів.

Закінчився концерт. Та він ще довго відлунюватиме в серцях тих, хто побував на ньому. Бо враження від цього дійства - не передати словами.

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№87-88 від 23 жовтня 2004 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 354 | Додав: portalbk | Теги: життя, білокуракинщини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar