17:36
І знову пісня лунає
Вже вчетверте збирає самодіяльних митців «Слобожанський Спас». Спершу це свято було започатковане як фестиваль народного мистецтва Луганщини і Харківщини. А згодом він переріс у міжнародні творчі змагання за участю аматорів не тільки багатьох куточків України, а й Ростовської, Воронезької, Бєлгородської областей Росії. Цього року в ньому взяло участь близько чотирьохсот співаків і музикантів, літераторів і художників. Вони змагалися у шести номінаціях: «Слобожанські візерунки», «Поетичний курінь», «Калинова зоря», «Слобожанські віртуози», «Пісенна слобода», «Козацька вольниця».

На відміну від інших регіонів, де представництво було мінімум 5-6 чоловік, Білокуракинщину на цьому святі презентувала автор і виконавець пісень Галина Пекалєва з РБК. Їй серед трійки аматорів було надано право виступити на відкритті фестивалю. Галина Пекалєва виконала тут власну пісню на слова Т.Гвоздик «Зоряний час».

А у номінації «Пісенний курінь» солістка представила два твори. Це пісня на слова М.Сичова «З Богом у серці», музику до якої вона створила та доробок з репертуару Надії Шестак «Грає листопад». Успіх випав на авторську пісню, яка визнана серед кращих, за що солістка одержала спеціальний приз.

Галина Пекалєва стала також дипломантом фестивалю і одержала заохочувальний подарунок.

А спонсорами її поїздки на «Слобожанський Спас» та придбання сценічних костюмів стали депутати районної ради, голова Білокуракинської РДА О.І.Діденко і директор регіональної асоціації підприємств «Агроальянс» В.В.Мітін.

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
Жовтень 2004 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 377 | Додав: portalbk | Теги: життя, білокуракинщини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar