16:38
Дружно попрацювали
З 1 квітня, як і по всій Україні, у нас розпочався місячник з благоустрою населених пунктів. Перш за все, нам необхідно було провести суботники на території наших сіл Олексіївка, Луб'янка та Заїківка. Це прибирання кладовищ, а їх на території тринадцять, наведення чистоти та порядку у парках, біля пам'ятників, вирубка чагарників, сухих дерев та порослі, благоустрій біля шкіл, клубів, ФАПів, адмінбудівлі та на всій території громади.

За допомогою голови Білокуракинської об'єднаної територіальної громади Сергія Івановича Сірика та його заступників В.М.Носулі, Д.А.Шуть був проведений суботник з благоустрою сіл. На допомогу мешканців сіл прийшли робітники з благоустрою, які стоять на обліку в Центрі зайнятості (директор Н.О.Журба) зі всієї громади.

Під час проведення суботника було виконано такі види робіт: в центрі села Луб'янка була вирубана поросль, сухі дерева, прибране сміття. Хотілося б відзначити М.В.Верецуна, який був зайнятий обкошуванням кладовищ.

Учні Луб'янської ЗОШ І-ІІ ступенів (директор Г.В.Світлична) разом з вчителями взяли активну участь у благоустрою території школи. У селі Заїківка була проведена велика робота з вирубування порослі по вулиці Шкільна, сухих дерев по вулиці Підгірна. Біля Заїківського сільського клубу спиляні сухі тополі.

Після суботника всіх чекала смачна каша та запашний чай, які приготували О.М.Бунчужний, О.В.Сидоренко, К.Г.Марченко.

Не стали у стороні й мешканці села Олексіївка: 8 квітня вся громада вийшла на суботник, щоб упорядкувати кладовища та прилеглу територію. Учні Олексіївської ЗОШ І-ІІ ступенів (директор Л.А.Лубяна) з першого по дев'ятий клас, разом з вчителями та робітниками школи зробили свій посильний внесок у наведенні порядку у парку та біля пам'ятника «Загиблим воїнам-односельцям» та території школи. Прибиральниця Олексіївського Будинку культури О.Б.Силкіна приготувала смачну кашу, яку із задоволенням скуштували всі бажаючі.

Біля Олексіївської, Луб'янської ЗОШ І-ІІ ступенів, Олексіївського БК, Заїківського та Луб'янського сільських клубів, адмінбудівлі, фельдшерсько-акушерських пунктів учнями та працівниками закладів були висаджені саджанці туї, абрикоси та кримської сосни. Всього на території сіл цього дня було висаджено майже 450 саджанців дерев.

На території громади працюють робітники з благоустрою, які перебувають на обліку у Центрі зайнятості. Хотілося б відзначити тих, хто вправно працював з наведення санітарного стану на території наших сіл. Це М.І.Бончужний, Л.Ю.Бончужна, С.О.Маркова та інші.

З метою підготовки до свята 9 Травня в наших населених пунктах приведені до ладу пам'ятники загиблим воїнам-односельцям. Ремонтні роботи добросовісно виконали С.А.Гороховацький, Ю.Ковальчук, В.Ф.Федощук, С.О.Ведмеденко.

Разом з початком весни розквітли і наші села - вони стали красивими і охайними. Спільними зусиллями наведено порядок на всій території громади. Хай наші села стануть наймальовничішим  куточком Білокуракинщини. Велика подяка всім, хто взяв участь у проведенні у нас місячника з благоустрою.

Н.ХЛАПОНІНА, в.о. старости сіл Олексіївка, Заїківка та Луб'янка.

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№35-36 від 30 квітня 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 653 | Додав: portalbk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar