Вода – основа життя
Стан довкілля, наявність водних ресурсів є важливими факторами, які впливають на здоров’я та добробут людей. Вода – необхідний ресурс для стабільного розвитку людства, економіки кожної країни, кожній людини. Генеральна Асамблея ООН оголосила про Всесвітнє десятиріччя дій під гаслом «Вода – для життя».
Щороку ця тема викликає все більше уваги, адже нині, за даними ООН, через забруднену воду гине все більше людей. Воді присвячені фільми, наукові статті, про неї співають пісні. Однак від нас вона хоче лише одного – не забруднювати її, економити і берегти.
Україна – один з наймаловодніших регіонів Європи. За останні десятиріччя в державі зникло 20000 малих річок. Тут винні і зміна клімату і самі люди, які забруднюють воду. Незрозумілими і такими, що не піддаються поясненню, є дії переважної більшості жителів населених пунктів, які забруднюють і засмічують водотоки, канали, яри і вибалки. На берегах і в руслах малих річок району повно різного сміття, трупів тварин, птахів, туди ж скидають гноївку тваринницьких приміщень, тощо. Та й прибережні захисні смуги в межах населених пунктів настільки засмічені, що замість рекреаційной зони перетворилися н ... Читать дальше »
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 390 | Додав: USERNAME | Дата: 04.07.2017 | Коментарі (0)